Okosstadiontól az asztrofizikáig az SAP és a SUSE szárnyain | SUSE Communities

Okosstadiontól az asztrofizikáig az SAP és a SUSE szárnyain

Share
Share

Az SAP és a SUSE közös ügyfelei élen járnak a digitális átalakításban számos különféle iparágban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy idén is rengeteg izgalmas és érdekes pályázat érkezett az SAP Innovation Awards-ra. Ezen a versenyen azokat a vállalatokat és projektjeiket díjazzák, amelyek az SAP megoldásait használják az innovációhoz, illetve a szervezet és a folyamatok modernizálásához. Idén akadt a jelentkezők között autógyár, gyógyszeripari vállalat és stadionüzemeltető is, hogy csak néhányat említsünk a legérdekesebbek közül.

Az AUDI AG például a gyártási láncban jelentkező kihívások leküzdéséhez vette igénybe a megoldásokat. Egy olyan mobilalkalmazást fejlesztett az SAP Fiori és az SAP Cloud Platform segítségével, SUSE Linux rendszeren, amelynek segítségével a karbantartó technikusok egyszerűen, gyorsan és jól átlátható módon, a mobil eszközeiken keresztül értesülhetnek a gyártási részlegben adódó problémákról. Így gyorsabban orvosolhatják azokat, csökkentve a termelésben kiesett időt. Az adatok jobb feldolgozása ezenfelül abban is segíti a vállalatot, hogy prediktív eszközkezelésre álljon át, tovább csökkentve ezzel az esetleges leállások számát.

Az Aristopharma gyógyszeripari vállalat SUSE Linuxon működtetett SAP S/4 HANA-ra cserélte régi rendszereit, mivel azok már nem voltak képesek támogatni a szervezet bővítési terveit, és túlságosan nagy átfutással tudták belőlük kinyerni az adatokat. A cég most már az S/4 HANA pénzügyi, logisztikai, termeléstervezési, minőségirányítási, üzemkarbantartási, HR- és bérszámfejtési funkcióit is használja az összes bangladeshi telephelyén. Ezzel integrálni tudta a tervezési, gyártási és értékesítési folyamatokat, ami lehetővé teszi az információk zökkenőmentes áramlását. A menedzsment pedig már a havi zárást követő 6 napon belül megtekintheti a pénzügyi beszámolókat, míg a korábbi rendszer mellett erre 17-18 napot is várnia kellett.

A Lockheed Martin repülőgép- és űripari vállalat Space Systems részlegénél az asztrofizikusok munkáját segítik okos megoldásaink a naptevékenységekről készült felvételek elemzésében és kategorizálásában. A SUSE konténer platformon futó SAP Data Hub közvetíti a képeket a neurális hálózat felé, ahol az algoritmusok analizálják és besorolják azokat, és azt is megjósolják, várhatóan mikor fordul elő újra az adott jelenség. A naptevékenységek számos területre lehetnek hatással, a távolsági rádióhullámoktól kezdve egészen a Föld időjárásáig, ezért rendkívül fontosak ezek az előrejelzések. Az elemzéseket korábban manuálisan végezték az asztrofizikusok, az automatizálásnak köszönhetően azonban csökken az emberi hibák lehetősége, és a feldolgozási folyamat is sokkal gyorsabbá vált.

A San Francisco 49ers pedig amerikaifutball-stadionjának működését modernizálta megoldásainkkal. Egy olyan rendszert építettek ki a SUSE alapokon futó SAP Leonardo technológiák segítségével, amely valós időben összesíti az adatokat kilenc különböző rendszerből, a jegyeladástól és parkolástól kezdve az időjáráson át egészen az ételt és italt, illetve rajongói szuveníreket árusító létesítményekig. Mindez lehetővé teszi, hogy azonnal észleljék és orvosolják az esetlegesen felmerülő problémákat, így növelhetik a bevételt, és magasabb színvonalú élményeket biztosíthatnak több tízezer szurkoló számára.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,076 views