SAP S/4 HANA + SUSE = üzleti versenyképesség a négyzeten | SUSE Communities

SAP S/4 HANA + SUSE = üzleti versenyképesség a négyzeten

Share
Share

Az SAP S/4 HANA új képességeket és megtakarításokat biztosít a vállalatoknak, melyekkel jelentős üzleti előnyhöz juthatnak. Ahhoz azonban, hogy maximálisan ki tudják használni ennek az előnyeit, olyan szilárd és biztonságos alapra van szükségük, mint a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications.

Az SAP S/4 HANA az SAP HANA memóriában futó teljesítményére alapozva olyan könnyen használható üzleti csomagot kínál, amely hatékonyan segíti a cégeket az adatok jobb felhasználásában és feldolgozásában. Emellett olyan keresést is lehetővé tesz, mint amit a Google-ben már megszokhattunk, így sokkal könnyebb elérni, megtalálni és elemezni az adatokat.

Az előnyök nem csupán az egyszerű használatban érzékelhetőek, de számszerűsíthetőek is: a Forrester becslése szerint a megoldás bevezetésével a szervezetek 37 százalékkal csökkenthetik költségeiket a hardverek, a szoftverek és a munkabérek terén. Az új képességek és a megtakarítások együtt komoly versenyelőnyt biztosítanak a szervezeteknek.

Nem véletlen, hogy dinamikusan nő a megoldást használó vállalatok száma, ami 2019-ben lépte át a tízezres számot, mára pedig 22 ezerre rúg. Ez első ránézésre viszonylag alacsony számnak tűnhet, de ha figyelembe vesszük, hogy ezek nagyvállalati szintű licenceket jelentenek, a tényleges felhasználói bázis általában sok alkalmazottból áll ennél a 22 ezer nagyvállalatnál.

Ahhoz azonban, hogy a vállalatok valóban ki tudják használni a megoldás előnyeit, az SAP HANA alatt futó operációs rendszernek vállalati szintű megbízhatóságot, biztonságot és rendelkezésre állást kell garantálnia. Fontos továbbá, hogy a rendszert könnyen lehessen kezelni, és méretezhető legyen akár a jövőbeni igények szerint is.

Az SAP S/4 HANA futtatásához Linux technológiára van szükség, a SUSE Linux Enterprise Server for SAP pedig számos olyan funkciót kínál, amit kifejezetten ehhez a megoldáshoz optimalizáltak:

Nagy rendelkezésre állás automatizált hibaelhárítással: A SUSE 2011 óta dolgozik együtt az SAP-val azon, hogy közösen fejlesszék tovább az SAP HANA skálázhatóságát és rendelkezésre állását. Ennek köszönhetően a vállalatok több csomóponttal bővíthetik rendszereiket, hogy replikálhassák azokat, illetve több földrajzi helyen is futhassanak az alkalmazások. Egy esetleges hiba esetén így egyszerűen átvihetők a szolgálatások másik helyszínre, ahol zökkenőmentesen tudnak tovább működni.

Biztonságos operációs rendszer: A kiberbűnözők gyakran nem közvetlenül az adatbázist támadják, hanem a mögöttes operációs rendszert, ezért annak biztonsága is kritikus fontosságú. A SUSE régóta komoly figyelmet fordít az IT-biztonságra, amit nemzetközileg elismert tanúsítványok is igazolnak. A SUSE emellett integrált vírusvédelmi megoldást kínál az SAP-környezetekhez.

Egyszerű kezelés: A SUSE Linux Enterprise Server for SAP olyan ügynökprogramokat foglal magában, amelyek egyszerűen kezelhetők a SUSE Manager segítségével, lehetővé téve a Linux rendszerek hatékony felügyeletét.

Kompatibilis a felhővel: Az SAP megoldásokhoz optimalizált rendszer a SUSE Linux Enterprise Serveren alapul. Ez egy olyan Linux platform, amely már bizonyított a felhőben, továbbá a SAP HANA Enterprise Cloud és SAP Cloud Platform megoldásokkal is jól együttműködik. A SUSE szoros kapcsolatot ápol más virtualizációs és felhőpiaci vállalatokkal, például a VMware-rel, a Microsofttal, az Amazonnal és a Google-lel, és egyéb szervezetekkel is együttműködik annak érdekében, hogy a vállalatok bármilyen nyilvános felhőben elérhessék és egyszerűen használhassák a SUSE Linux Enterprise Servert.

Share
Avatar photo
1,194 views