Vállalati szintű konténerbiztonságot mindenkinek! | SUSE Communities

Vállalati szintű konténerbiztonságot mindenkinek!

Share
Share

A SUSE nyílttá tette a NeuVector forráskódját, ezzel is hozzájárulva a konténerek biztonságosabb használatához.

A vállalatok egyre szélesebb körben veszik igénybe a konténeres technológiákat, mivel azok egyszerűbbé teszik az alkalmazások fejlesztését és hordozását a különféle környezetek között. A SUSE kiemelten fontosnak tartja ezt a területet, ezért igyekszik mindenben támogatni a vállalatokat a konténerek előnyeinek kihasználásában. Ennek érdekében teljes körű portfóliót kínál a konténerek használatához és kezeléséhez, amelynek fontos része a védelemről gondoskodó NeuVector.

A SUSE tavaly vásárolta fel a NeuVector Inc. vállalatot, a konténerbiztonsági eszközök piacának vezető fejlesztőjét, hogy a konténerek teljes életciklusára kiterjedő védelmet kínálhasson ügyfeleinek. A NeuVector eszközök zárt forráskódúak voltak, a SUSE azonban nyílttá tette azokat, hiszen évtizedek óta elkötelezett az open source megoldások mellett. A megoldások kódbázisa már elérhető a GitHub-on.

Ennek a lépésnek köszönhetően a NeuVector lett az iparág első, nyílt forráskódú, végponttól végpontig terjedő védelmet kínáló megoldása, amely vállalati szintű, a „nulla bizalom” elvét követő biztonságot kínál. Az intézkedés egyúttal újabb biztosítékot nyújt a termék megbízhatóságáról az olyan, szigorúan szabályozott iparágakban tevékenykedő ügyfelek számára, mint például a pénzintézetek vagy az állami szervek.

A NeuVector teljes körűen képes kezelni a sebezhetőségeket a konténeres környezetekben, valamint védelmet nyújt a nulladik napi sérülékenységekkel és a belső fenyegetésekkel szemben. Önmagában is jól használható bármelyik vezető konténerfelügyeleti platformmal, továbbá a Kubernetes és a SUSE Rancher konténermenedzsment-eszközökkel is együttműködik. Így azok a szervezetek, amelyek a SUSE Rancherrel kezelik konténereiket, mindössze néhány kattintással átfogó védelmet alakíthatnak ki a NeuVector segítségével a teljes Kubernetes környezetben.

Az eszközzel minden szinten szabályozhatják a hozzáféréseket a hálózatokhoz, alkalmazásokhoz és környezetekhez, bármilyen fejlesztési ciklusban is jár az adott szolgáltatás. Ezáltal fenntarthatják a „nulla bizalom” elvét, miközben optimalizálhatják a felhasználói élményt és a teljesítményt. A NeuVector a piacon egyedülálló módon képes hálózati ellenőrzést is végezni a konténerek biztonságának fenntartásához, a legerősebb védelmet nyújtva a lehető legkevesebb beavatkozás mellett.

 

 

Share
Avatar photo
1,114 views