Átfogó portfólió konténerek kezeléséhez | SUSE Communities

Átfogó portfólió konténerek kezeléséhez

Share
Share

A NeuVector felvásárlásával teljessé vált a paletta: a SUSE minden szinten és bármilyen környezetben megfelelően tudja támogatni a szervezeteket a konténerek hatékony és biztonságos kezelésében.

Közel harmincéves fennállása során a SUSE mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy figyelemmel kövesse a legújabb piaci trendeket. Ennek köszönhetően tudja a legjobb eszközökkel támogatni a cégeket abban, hogy azok a legmodernebb informatikai megoldások segítségével fejlesszék működésüket és folyamataikat, és magasabb színvonalú kiszolgálást, termékeket és szolgáltatásokat biztosíthassanak ügyfeleiknek.

Középpontban a konténerek

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a SUSE szakértői úgy látják, hogy a konténertechnológia a legfontosabb irány és a közös pont, amely minden vállalatnak segít a gyorsan változó piaci igények követésében és kiszolgálásában. A konténerek ugyanis lehetővé teszi az alkalmazások egyszerű fejlesztését, futtatását és hordozását a különféle környezetek között, beleértve a peremhálózatokat, az adatközpontokat és a különböző felhőplatformokat.

A konténerek kezelése azonban összetett feladat, ezért a SUSE arra törekszik, hogy a lehető legjobb támogatást nyújtsa ebben a szervezeteknek. A házon belül zajló fejlesztésekben is erre helyezi a fókuszt, illetve a friss akvizíciók is ezt a célt szolgálják: a tavaly felvásárolt Rancher Labs megoldásai a konténerek kezelését egyszerűsítik, a NeuVector pedig néhány hónapja került a SUSE ernyője alá, és a konténerek biztonságáról gondoskodik. Ennek köszönhetően a SUSE teljes körű, integrált megoldást nyújthat a szervezeteknek a konténerek kezeléséhez és védelméhez.

Mindennek a központjában a SUSE Rancher áll, amely lehetőséget biztosít a konténerek, illetve a Kubernetes clusterek egységes kezelésére, megkönnyítve a fejlesztők és az üzemeltetők feladatait. A megoldás segítségével bármilyen környezetben egyszerűen üzembe helyezhetők és felügyelhetők a konténerizált szolgáltatások, beleértve az adatközpontokat, a peremhálózatokat és a felhőt. Ezáltal nincs szükség extra tudásra a konténerek használatához, tehát mind az üzemeltetők, mind a fejlesztők a saját munkájukra koncentrálhatnak.

Livin’ on the edge

A Rancher tehát minden környezetben jól alkalmazható, akadnak azonban olyan körülmények, amelyek különleges megoldásokat igényelnek. Ilyenek például a peremhálózatok, amelyek egyre nagyobb szerephez jutnak napjainkban. Az edge környezetekben ugyanis a különféle intelligens eszközök és szenzorok rengeteg adatot gyűjtenek és generálnak, amelyeket a keletkezésükhöz közel érdemes feldolgozni a gyorsabb reagáláshoz. A SUSE ezért teljes infrastruktúrát kínál ahhoz, hogy a konténereket jól lehessen használni az edge eszközökön a peremhálózati körülmények között is, ahol kevesebb erőforrás áll rendelkezésre, és gyakran nincs a helyszínen IT-személyzet.

Kifejezetten ilyen körülményekhez hozták létre a K3s eszközt, amely a Rancher konténermenedzsment-szoftverrel együttesen használható, és „könnyűsúlyú”, nagy rendelkezésre állást biztosító és egyszerűen telepíthető Kubernetes-disztribúciót kínál az adatközponttól távol eső helyszínek és eszközök számára.

Mind a K3s, mind az edge és IoT eszközök esetében szükséges van egy megfelelő operációs rendszerre. Ehhez ideális választás a SUSE Linux Enterprise Micro, amelyet szintén kifejezetten az edge környezetekhez alakítottak ki. A megoldás a K3s-hez hasonlóan könnyűsúlyú, mégis a SUSE-tól már megszokott, vállalati szintű megbízhatóságot és biztonságot nyújtja, valamint konténerek és mikroszolgáltatások kezeléséhez szintén jól használható. Egyszerűen bevezethető és minimális karbantartást igényel: zökkenőmentesen végrehajthatók rajta az olyan rutinfeladatok, mint a frissítések telepítése és a konfigurációk módosítása.

A tárolás szintén kritikus kérdés a peremhálózatokon, ezen segít a Longhorn. A megoldást úgy alakították ki, hogy az edge környezetekben is hatékony segítséget nyújthasson a tárolás kezeléséhez, ahol nincs annyi hardver és kapacitás, mint az adatközpontokban. Segítségével a szervezetek valós idejű rálátással rendelkeznek a tárolás állapotára, beleértve az erőforrások felhasználását és nyomon követését.

Virtuális gépek és biztonság, az utolsó láncszemek

A virtuális gépek is egyszerűen kezelhetők a Rancher felületén keresztül, amit tovább egyszerűsíti a menedzsmentfeladatokat. A SUSE friss fejlesztése a Harvester, amely egy Kubernetes-alapokon működő HCI (hiperkonvergens infrastruktúra) szoftver, gyakorlatilag a vSphere és Nutanix nyílt forráskódú alternatívája. A megoldás teljesen integrált virtualizációs és tárolási képességeket kínál bare metal szervereken, és előzetes Kubernetes ismeretek nélkül biztosít lehetőséget arra, hogy a szakemberek a Rancher rendszerén belül lássák el a virtuális gépek menedzsmentjével járó feladatokat, beleértve a hálózat, a tároló- és a processzorkapacitás kezelését.

Mivel egyre fontosabb szerepet játszanak a vállalatok életében a konténerek, a biztonságuk is egyre nagyobb hangsúlyt kap. Ehhez nyújtanak támogatást a NeuVector eszközök, amelyek a SUSE legújabb felvásárlásának köszönhetően kerültek a portfólióba. A termékek végponttól végpontig terjedő védelmet nyújtanak a sebezhetőségek DevOps folyamatokban történő kiküszöbölésétől kezdve az automatizált biztonságon át egészen a compliance feltételek teljesítéséig. Emellett egyedülálló módon képesek speciális eszközökkel ellenőrizni a konténerek hálózati forgalmát, ami a legerősebb védelmet nyújtja a lehető legkevesebb beavatkozással.

Share
Avatar photo
2,870 views