IDC: vezet a Longhorn | SUSE Communities

IDC: vezet a Longhorn

Share
Share

A piackutató elemzése szerint a Kuberneteshez készült, vállalati szintű elosztott tárolási rendszer jó kiindulópontot biztosít a szervezetek számára az adatok és a tárolás kezelésére a konténeres környezetekben.

Egyre több vállalatnál használják a Kubernetest és a konténtertechnológiát, hogy felgyorsítsák a szoftverfejlesztést és lehetővé tegyék az alkalmazások hordozását az egyes környezetek között. Ezekkel együtt azonban olyan eszközöket is be kell vezetniük, amelyekkel kezelhetik és karban tarthatják a konténerizált alkalmazásokat támogató infrastruktúrát, ami új készségeket, tudást és megoldásokat igényel.

A tárolásért felelős rendszergazdáknak máshogy kell kezelniük a konténerekben és a Kubernetes rendszerben futó alkalmazásokat, mint a fizikai és virtuális környezetben működő programokat. Új eszközök kellenek ahhoz, hogy kifejezetten a konténeres architektúrában el lehessen végezni olyan feladatokat, mint a tárolási erőforrások áttekintése, az alkalmazások futtatásához és az adatok tárolásához szükséges erőforrások kiosztása, ezen adatok biztonsági mentése és visszaállítása, vagy az alkalmazás gyors átmozgatása egy másik környezetbe egy potenciális katasztrófa esetén.

Small Business Teamwork Working Together on Laptop. Stock Market Data Analysis show on Computer Screen

Az IDC információi alapján a legtöbb szervezetnél a fizikai tárolásért és a virtuális gépekért felelős szakemberek kapják meg azt a feladatot, hogy a konténeres és Kubernetes-környezeteket is támogassák. Ők rendszerint nem szakértői a konténertechnológiának, nincs is szükségük olyan szintű tudásra a témáról, mint az alkalmazásfejlesztőknek. Bőven elég, ha olyan eszközök állnak a rendelkezésükre, amelyekkel gondoskodhatnak ugyanazokról a támogatási feladatokról a konténerekben futó alkalmazások esetében, amelyekkel a hagyományos környezetekben üzemeltetett programoknál is foglalkoznak. Ha egy fejlett eszköz hasonlóvá tudja tenni a konténeres környezetek feladatait a hagyományoséihoz, azzal jelentős hozzáadott értéket garantál az olyan szervezetek számára, amelyek élesben használnak konténerizált alkalmazásokat.

Az IDC átfogó jelentést készített azon eszközök piacáról, amelyek adat- és tároláskezelést tesznek lehetővé konténeres környezetekben, és a jelentésben a vezetők közé sorolta a SUSE által fejlesztett Longhorn megoldást. A piackutató megállapításai szerint az eszköz jó kiindulópontot biztosít a cégeknek a konténeres adatok és a tárolás kezeléséhez, és később is megfelelő lehetőségeket nyújt a további bővítéshez. A megoldás sok hasznos funkciót kínál a Kubernetes környezetek kezeléséhez különösen azon szervezetek számára, amelyek a virtuális gépeken futtatott szolgáltatásokról a konténerközpontú architektúrára állnak át. A jelentésben arra is felhívják a figyelmet, hogy a Longhorn nyílt forráskódú projekt, ezért alacsony a belépési költség, és számítani lehet arra is, hogy a közreműködői közösség a jövőben is dolgozni fog a megoldás funkcióin és megbízhatóságán.

Az IDC a további előnyök között kiemeli a megoldás felhasználóbarát kialakítását, amely kifejezetten hasznos lehet a korlátozott Kubernetes-ismeretekkel rendelkező rendszergazdák számára. A jelentés szerint a Longhorn elosztott architektúrája magas szintű rendelkezésre állást és redundanciát biztosít, továbbá jól integrálható a Rancher konténerfelügyeleti platformmal, de bármilyen tanúsított Kubernetes-disztribúción telepíthető. Mivel integrálható a Rancher mellett a Harvester rendszerbe is, kombinált tárolást és adatkezelést tesz lehetővé a virtuális gépeken és a Kubernetes fürtökön futó szolgáltatásokhoz.

 

Share
Avatar photo
68 views