MI-asszisztens a Rancherben

Share
Share

Mesterséges intelligenciára támaszkodó eszköz segíti a vállalatokat a konténerek és a Kubernetes kezelésében: gyorsan és hatékonyan megtalálja a pontos és hasznos választ a felhasználók kérdéseire.

A szervezetek körében egyre népszerűbbek a felhőnatív alkalmazások, illetve az ezeket támogató konténeres környezetek, mivel használatukkal a cégek felgyorsíthatják fejlesztési folyamataikat és digitális átalakulásukat. A konténeres környezetek működtetése azonban meglehetősen bonyolult feladat, ezért a vállalatoknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyek megkönnyítik a felügyeletet, ugyanakkor nem teszik még összetettebbé az infrastruktúrát és ezzel együtt az IT-részlegek feladatait. Felismerve ezt az igényt, a SUSE teljes portfóliót kínál a konténeres környezetek és a Kubernetes kezeléséhez, karbantartásához, illetve biztonságossá tételéhez.

A termékskála központi eleme a SUSE Rancher Prime, amely lehetővé teszi a konténerek és a Kubernetes-fürtök egységes kezelését az adatközpontokban, a felhőkben és az edge környezetekben, leegyszerűsítve mind a fejlesztők, mind az üzemeltetők munkáját. A megoldás legújabb innovációja a Rancher Prime AI Assistant.

Az eszköz fejlesztését a tavalyi SUSECON rendezvényen jelentették be, és mára már általánosan elérhetővé vált minden olyan ügyfél számára, aki a Rancher Prime-ot használja. A megoldás gyorsan és pontosan megválaszolja a konténerekhez és Kubernetes rendszerhez kapcsolódó kérdéseket. A felhasználók egy külön erre a célra létrehozott Slack-csatornán keresztül léphetnek kapcsolatba az MI-asszisztenssel, ami zökkenőmentes és felhasználóbarát interakciót biztosít. Mintha csak egy tapasztalt kollégának küldenék át a kérdéseiket, aki azonnal tudja mindenre a választ, és rá is ér elmagyarázni.

A megoldás Retrieval-Augmented Generation (RAG) technológiát használ, illetve az OpenAI szolgáltatásait veszi igénybe. Emellett a SUSE kiterjedt dokumentációjára és tudásbázisára támaszkodik, hogy aktuális és releváns információkat biztosítson. A RAG technológiában ötvözik a dokumentumokban folytatott keresést és a generatív nyelvi modellt, hogy az eszköz megtalálja a kérdező számára fontos információkat és megfelelően át is tudja adni.

Amikor a felhasználó feltesz egy kérdést, az eszköz első körben a belső tudásbázisban keres, majd szükség esetén a Bing segítségével kiterjeszti a keresést az internetre, így garantálva mindenre kiterjedő és naprakész válaszokat.

Hogyan is néz ki egy ilyen beszélgetés? Íme, egy minta:

A megoldás hasznos segítséget nyújthat a legkülönfélébb kérdések megválaszolásában és a hibák elhárításában vagy akár a tanulásban, képzésekben is. A sokoldalúan használható eszköz hasznos segítség bármely csapat számára, amely minden eddiginél hatékonyabbá és intuitívabbá teszi a konténerek felügyeletét.

 

Share
(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar photo
50 views