Szeretné az elsők között kipróbálni az új SUSE Managert?

Share
Share

A Forrester egy felmérése szerint az informatikai részlegek a költségvetésük 70 százalékát a meglévő környezet működtetésére fordítják. Ez valahol érthető, hiszen az adatközpontok egyre összetettebbé válnak. Ezért is van nekünk egy SUSE Manager nevű termékünk, amely megkönnyíti az életet az összetett adatközpontokban is.

A SUSE Manager mindent magában foglal, amire egy rendszerfelügyeleti megoldásban szükség van: többek között eszközkezelést és -kiosztást, csomag- és patchmenedzsmentet és konfigurációfelügyeletet is tartalmaz. Az előnyöket részletesebben is bemutatjuk ebben a videóban:

https://www.youtube.com/watch?v=CNQ9hBBqIcA

A kisfilm a jelenlegi állapotot tükrözi, aki azonban ismeri a SUSE-t, az tudja, hogy folyamatosan dolgozunk új fejlesztéseken, amelyek még egyszerűbbé teszik az IT-szakemberek dolgát. Ez az új, 3-as SUSE Manager esetében sincs másképp, amelyet várhatóan 2016 második felében szállítunk majd.

Az új kiadással kapcsolatban több jó hírünk is van. Az egyik az, hogy a bétatesztelésre Ön is jelentkezhet, ha felveszi velünk a kapcsolatot.

A másik jó hír pedig az, hogy a termék három újdonságáról már most leránthatjuk a leplet:

1. Átalakítottuk az előfizetések és licencek kezeléséért felelős komponenst. A SUSE Manager 3 rendkívül részletes betekintést nyújt majd a SUSE Linux Enterprise használatába. Ez segít a SUSE előfizetések használatának optimalizálásában, és átlátható riportok készítését is lehetővé teszi a fizikai szerverekről, valamint a felhőben futó virtuális gépekről egyaránt.

2. Integráltuk az új Icinga vállalati monitorozó rmegoldást. A modern monitorozó szerver kompatibilis a rendszereket, hálózatokat és infrastruktúrákat felügyelő Nagios nyílt forráskódú alkalmazással. Az integráció révén még nagyobb rugalmasságot és még több választási lehetőséget kínálunk a rendszerek monitorozására.

3. Új konfiguráció-kezelési megközelítést biztosítunk a SaltStack megoldásán keresztül. A SUSE jelenleg a Puppet és a CFEngine konfigurációkezelési eszközöket támogatja a SUSE Linux Enterprise 12 rendszerben. A SUSE Manager 3 azonban már a népszerű Salt konfigurációkezelési keretrendszert is támogatja. A megoldás révén akár távoli helyről is rendkívül jól méretezhető, gyors és biztonságos a rendszerekkel történő, valós idejű kommunikáció a felhőben futó szolgáltatások és Docker konténerek esetén is. Segítségével hatékonyan összegyűjthetők a telepített csomagokat és konfigurációkat érintő rendszerinformációk.

Ezek alapján már biztos, hogy lesz mit várni a 2016-os évben (az új Star Trek-filmen kívül is :)).

Share
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,263 views