Liberty Linux: teljes szabadság a Linux rendszerek működtetésében | SUSE Communities

Liberty Linux: teljes szabadság a Linux rendszerek működtetésében

Share
Share

A SUSE Liberty Linux egységes, központi támogatással és automatizált felügyeleti eszközökkel egyszerűsíti a vegyes Linux környezetek felügyeletét és működtetését.

A nyílt forráskód napjainkra az innováció szinonimájává vált. Az open source elősegíti az interoperabilitást és az együttműködést az informatikai szakemberek között, továbbá felgyorsítja a fejlődést. De mi történik, ha a nyílt forráskód valójában mégsem nyílt? Például, ha egy nyílt forráskódú termék használata valójában egy adott megoldáscsomaghoz köti a felhasználót, vagy arra kényszeríti, hogy egy bizonyos szállítónál maradjon? A vállalatoknál ez jelentősen korlátozhatja az agilis működést, és lassíthatja az innovációt.

Napjainkban számos szervezetnél üzemeltetnek vegyes Linux-környezeteket, sokféle szolgáltatást futtatva a különféle Linux-disztribúciókon, köztük vállalati felhasználásra szánt verziókon is. A támogatást, a karbantartási frissítéseket és a biztonsági hibajavításokat ezek a szervezetek több szoftvergyártótól, valamint a nyílt forráskódú közösségtől kapják. A heterogén rendszerek állapotát pedig nagy valószínűséggel különböző megoldásokban, több vezérlőpulton tudják nyomon követni. Ez rendkívüli módon megnehezíti az üzemeltetési szakemberek munkáját. A változatos szállítói körrel kötött support szerződések fenntartása költséges és bonyolult, a közösségi támogatási rendszerekből pedig sok időbe és energiába kerül kinyerni a szükséges információt.

 

IT Technician Works on a Laptop in Big Data Center full of Rack Servers. He Runs Diagnostics and Maintenance, Sets up System.

 

Létezik azonban olyan megoldás, amellyel anélkül egyszerűsíthető az IT-menedzsment, hogy más környezetbe helyeznék át az IT-szolgáltatásokat.

A SUSE Liberty Linux olyan támogatási és technológiai csomag, amely egységes support szolgáltatást kínál az ügyfeleknek a heterogén IT-környezeteik kezeléséhez. Vegyes Linux-környezetekre optimalizált, bevált menedzsmenteszközökön keresztül biztosítja a támogatást Red Had Enterprise Linux, CentOS, valamint SUSE Linux Enterprise Server rendszerekhez.

A csomag három pillérre épül:

Vállalati szintű támogatás

A SUSE Liberty Linux csomagon keresztül az ügyfelek világszínvonalú, vállalati szintű támogatást kapnak a teljes Linux környezetükhöz. Így rendkívül egyszerűen igénybe vehetnek bármilyen support szolgáltatást, hiszen ugyanazt a csapatot kereshetik minden problémás esetben, függetlenül attól, melyik Linux disztribúciót érinti a hiba. A támogatás folyamatosan elérhető chaten, telefonon és e-mailban az év 365 napján, napi 24 órában.

Automatizált felügyeleti eszközök

A csomag jól együttműködik a SUSE Manager felügyeleti eszközzel. Segítségével a szervezetek egyszerűsíthetik a Linux környezeteiket az adatközpontokban, a felhőben és a peremhálózatokon egyaránt. Mivel a SUSE Manager képes az összes rendszer kezelésére, a rendszergazdák egyetlen vezérlőpulton nyomon követhetik a teljes infrastruktúra állapotát. A megoldással ráadásul intelligens módon automatizálhatók az egyszerűbb rutinfeladatok. Ezáltal csökkenthető a rendszerek telepítésére és frissítésére fordított idő, miközben a szakembereknél felszabadult kapacitások értékesebb feladatokra fordíthatók.

Zéró fennakadás, teljes kompatibilitás

A SUSE Liberty Linux használatával a szervezetek konszolidált és előzetesen tesztelt karbantartási frissítéseket, biztonsági hibajavításokat és világszínvonalú támogatást kapnak egyetlen központi helyről.

A csomagnak köszönhetően egységes módon érkeznek a frissítések a teljes Linux-állományhoz. Ezáltal az infrastruktúra folyamatosan naprakész és biztonságos, és magas rendelkezésre állás mellett működhet rugalmas tárolással és optimális terheléselosztással.

Share
Avatar photo
2,008 views