Millió ok az ünneplésre | SUSE Communities

Millió ok az ünneplésre

Share
Share

Nemrégiben fontos állomáshoz érkezett a SUSE automatizált tesztelési keretrendszere, az openQA: az egymilliomodik tesztet végezték el a segítségével.

Az automatizált eszköz segítségével a szakemberek különféle operációs rendszereken, valamint a SUSE szoftverein végezhetnek teszteket. Termékteszteket hajthatnak végre például a SUSE Linux Enterprise Server 12 SP3-as verzióján (legyen szó akár Server, Desktop vagy High Performance Computing kiadásról, illetve a High Availability kiegészítőről), az SAP-megoldások futtatására optimalizált SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications megoldáson, a SUSE Container as a Service Platformon, valamint a konténerek futtatásához kialakított JeOS rendszeren. Továbbá karbantartási teszteket végezhetnek a Kgraft Live patching technológián és a SLES 12 SP2 (Server, Desktop), SLES 12 SP1 LTSS és SLES 12 LTSS rendszereken.
A tesztek számos különféle platformon futtathatók, beleértve az aarch64, x86_64, zVM, KVM és Xen megoldásokat.

Kép forrás: Reddit

Az automatizált teszteszközzel rengeteg munkát megspóroltunk az informatikai szakembereknek: ha átlagosan 13 percet számolunk egy manuális tesztelési folyamatra, akkor az openQA 25 évnyi folyamatos tesztelést végzett el. 40 munkaórás héttel kalkulálva egyetlen személy 164 év alatt ért volna a tesztek végére.
A tesztek hatékonyságát mindemellett az is jól mutatja, hogy a Bugzilla hibajelentések kezelésére kialakított rendszerben 800 olyan bug található, amelyet az openQA eszközzel fedeztek fel. Több mint 700 tesztmodul készült az eszközhöz, és a GitHub rendszerében mintegy 80 közreműködő dolgozik a teszteket tartalmazó gyűjteményen, számos különféle SUSE csapatból.
További információ: http://open.qa/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
1,886 views