Itt az optimális konténeres tárolási rendszer edge környezetekhez

Share
Share

Az új, dedikált eszköz megkönnyíti a tárolás kezelését a konténeres környezetekben, és az erőforrásszegény peremhálózatokban is egyszerűen használható.

A SUSE nemrégiben felvásárolta a Rancher Labs vállalatot, hogy minél jobb támogatást tudjon nyújtani a szervezeteknek a konténertechnológiák és a Kubernetes platform kezelésében. Ennek eredményeként újabb hasznos megoldások váltak elérhetővé a SUSE portfóliójában. A zászlóshajó a Rancher konténerfelügyeleti platform, ám olyan eszközök is megtalálhatók benne, mint például a tárolást egyszerűsítő Longhorn elosztott tárolási rendszer, amelynek legfrissebb kiadása nemrég jelent meg.

A nyílt forráskódú tárolási megoldás a Cloud Native Computing Foundation projekt része, ahogyan a Kubernetes konténermenedzsment-platform és a Prometheus monitorozó rendszer is. A Kubernetes környezetekhez kialakított tárolási rendszer vállalati szintű, de gyártófüggetlen megközelítést hoz a felhőnatív tárolás világába. Segítségével a DevOps csapatok egyszerűen tudják kezelni a perzisztens adatmennyiséget.

A Gartner előrejelzései szerint 2025-re a vállalati adatok háromnegyede a hálózatok peremén keletkezik, és ott is dolgozzák fel. Ezért a szervezeteknek szükségük van olyan eszközökre, amelyek segítségével ilyen körülmények között is jól tudják kezelni az adatokat. A nemrégiben megjelent Longhorn 1.1 az első olyan, Kubernetes-natív megoldás, amely az edge környezetekben is hatékony segítséget nyújt a tárolás kezeléséhez, ahol sokkal kevesebb erőforrás áll rendelkezésre, mint az adatközpontokban. Ez többek között az ARM64 támogatásnak köszönhető, ami a leggyakoribb kérés volt a felhasználói közösségben, és mostantól elérhető a Longhorn megoldásban. A rendszer így jól használható bárhol, beleértve az adatközpontokat, a felhőt és a peremhálózatokat.

Az új kiadás ezenfelül önjavító képességeket is tartalmaz, illetve a ReadWriteMany névre keresztelt funkció révén több konténeren keresztül is lehetővé teszi az adatkötetek írását és olvasását. Emellett az adott kötet tárhelye is megosztható több különböző útvonal és csomópont között. Az integrált Prometheus támogatásának köszönhetően pedig a felhasználók valós idejű rálátással rendelkeznek a tárolás állapotára, beleértve az erőforrások felhasználását és nyomon követését.

A Rancher felhasználói egyszerűen telepíthetik a Longhornt közvetlenül a Rancher alkalmazáskatalógusából. Az eszköz ingyenesen letölthető és használható, amelyhez a szervezetek vállalati szintű támogatási szolgáltatást igényelhetnek a SUSE-tól.

Share
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
1,578 views