SUSE Manager 4: a továbbképzett felügyelő

Share
Share

A vállalatok IT-infrastruktúrái egyre összetettebbek. Itt egy szerver, ott egy IoT-eszköz, ez konténerbe csomagol, az a felhőbe akar költözni, amaz pedig együtt akar mindent a fizikai rendszerektől kezdve a virtuálison át a cloud-ig… és itt van ez az icike-picike, akinek mindezt egyszerre kellene felügyelnie. Még jó, hogy van egy SUSE Manager, ami mindent összefog egy helyen.

A szerverfelügyeleti megoldás segítségével a DevOps és az üzemeltető csapatok egyetlen központi rendszeren keresztül menedzselhetnek minden Linux eszközt, függetlenül attól, hogy azok éppen hol működnek. Nemrégiben adtuk ki a SUSE Manager legfrissebb, 4-es változatát, amelynek fejlesztésénél szakembereink külön figyelmet fordítottak arra, hogy minden területen egyszerűsítsék a felügyeleti feladatokat, a hálózatok peremétől kezdve az adatközpontokon át egészen a felhőig.

https://www.youtube.com/watch?v=86-t5AuigB0

Az új megoldás magában foglal például egy új Content Lifecycle Management (CLM) felületet, amely megkönnyíti a szoftvercsomagok mozgatását és kezelését a DevOps fejlesztési ciklus minden egyes lépése alatt. A virtuális gépek kezeléséhez pedig Salt-alapú felügyeletet kínál, amellyel közel valós időben menedzselhető akár több száz szerver is.

Az új SUSE Manager ezenfelül kiterjesztett monitoring- és riasztási funkciókat is biztosít a nyílt forráskódú, új generációs Prometheus monitoringrendszeren alapuló képességeknek köszönhetően, így a szakemberek villámgyorsan észrevehetik, ha valamilyen probléma adódik a rendszerekben, és azonnal orvosolhatják azokat.

A szerverfelügyeleti eszköz azzal is segít egyszerűbbé tenni a komplex és heterogén IT-környezetek felügyeletét, hogy kiterjesztett operációsrendszer-támogatást kínál, illetve új SAP HANA-telepítési képességeket is magában foglal, így megkönnyíti az SAP HANA installálását és konfigurálását.

Az IT-szakemberek számos különféle folyamatot automatizálhatnak a SUSE Manager segítségével, ami egyszerre járul hozzá a hatékonyság növeléséhez, a működés optimalizálásához és a költségek csökkentéséhez, ráadásul a biztonsági házirendek betartását is segíti.

Share
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,459 views