Maximális bizalom a digitális térben | SUSE Communities

Maximális bizalom a digitális térben

Share
Share

A SUSE megoldásai segítségével a vállalatok teljeskörűen erősíthetik védelmüket a digitális térben, és ezzel kivívhatják, illetve hosszú távon is megtarthatják a fogyasztók bizalmát.

A digitalizáció az egyik legmeghatározóbb trend a mindennapjainkban. Egyre több területen állunk át a digitális szolgáltatásokra, vagy legalábbis ötvözzük a modern technológiákat a hagyományos, régóta megszokott módszerekkel. Fontos azonban, hogy a felhasználók csak olyan digitális szolgáltatásokat vesznek igénybe, amelyekben megbíznak, és amelyeknél garantáltnak érzik az adataik biztonságát. A vállalatoknak tehát ki kell érdemelniük és meg kell őrizniük a fogyasztók bizalmát a digitális térben, hogy vevőik újra és újra őket válasszák, ehhez pedig szigorú kiberbiztonsági intézkedésekre és adatvédelmi gyakorlatok szükségesek.

A vállalatok számos kihívással szembesülnek, amikor a digitális bizalom fenntartásán dolgoznak:

Folyamatosan változó és fejlődő biztonsági fenyegetések: A kiberbűnözők időről időre finomhangolják módszereiket, hogy megkerülhessék a vállalatok védelmi rendszereit. Ezért létfontosságú, hogy a szervezetek járjanak egy lépéssel előrébb. Ehhez proaktív stratégiára van szükség, amely kiterjed a fenyegetések felderítésére, a sebezhetőségek kezelésére, illetve a folyamatok állandó megfigyelésére.

Incidensek kezelése: Minden erőfeszítés ellenére is előfordulnak biztonsági incidensek. A vállalatok jól felépített incidenskezelési terven keresztül hozhatják létre maguknak a védőhálót, amely biztosítja az üzletmenet folytonosságát és a digitális bizalom fenntartását.

Biztonsági integráció: Napjainkban a cégek különféle környezeteket alkalmaznak az adatközpontoktól kezdve a felhőkön át a peremhálózatokig, ezért elengedhetetlen, hogy az infrastruktúra minden szintjén integrálják a biztonságot, és védeni tudják az adatokat.

Megfelelőség: Számos vállalatnak eleget kell tennie olyan szigorú előírásoknak, mint például a GDPR. Ezek nem csupán a bírság elkerüléséről szólnak, hanem olyan gyakorlatokat foglalnak magukban, amelyek megfelelő alapot biztosítanak az ügyfelek adatainak védelméhez, illetve egy jól működő biztonsági rendszer kialakításához és fenntartásához.

Ebben a diszruptív üzleti környezetben a SUSE arra törekszik, hogy holisztikus megközelítésen keresztül támogassa a vállalatokat a kritikus adatok védelmében és a bizalom fenntartásában a digitális térben.

SUSE Linux Enterprise Server: biztonságos és megbízható operációs rendszer, amely szilárd alapot nyújt a szervezeteknek a kritikus fontosságú alkalmazások futtatásához.

Rancher: egyszerűen használható, átfogó platform a konténerek és a felhőnatív szolgáltatások kezeléséhez.

NeuVector: végponttól végpontig terjedő védelmet kínáló konténerbiztonsági megoldás, amely átfogó rálátást biztosít a folyamatokra, egyszerűsíti a compliance előírások teljesítését, és lehetővé teszi a fenyegetések azonosítását és elhárítást.

SLE BCI (SUSE Linux Enterprise Base Container Images): nyílt, rugalmas, biztonságos és azonnali használatra kész konténeres lemezképek gyűjteménye, amelyek révén a szervezetek biztonságos alapokra építhetik konténerizált szolgáltatásaikat.

SUSE Manager: jól használható rendszerfelügyeleti eszköz, amely egyszerűsíti, automatizálja és biztonságossá teszi a vegyes Linux-környezetek kezelését.

Ahhoz, hogy elnyerjék és hosszú távon fenntartsák a bizalmat a digitális térben, a vállalatok részéről nem csupán egyszeri idő- energia és pénzbefektetésre van szükség, hanem folyamatos elköteleződésre. A SUSE eszközei segítségével ez egyszerűen megvalósítható.

További információért látogasson el kapcsolódó weboldalunkra, vagy vegye fel a kapcsolatot kollégáimmal.

Share
Avatar photo
145 views