SUSE Enterprise Storage 7 – újabb előrelépés a tárolásban

Share
Share

A szoftveresen vezérelt tárolási rendszer legfrissebb kiadása egységes és még egyszerűbb kezelést kínál a már megszokott költséghatékony és gyártófüggetlen tároláson belül.

A vállalatok életében az adatok számítanak a legfontosabb erőforrásnak. Napjaink egyik legnagyobb kihívása ezért az exponenciálisan növekvő adatmennyiség gazdaságos kezelése, megőrzése és megóvása. A cégeknek jól skálázható és megbízható tárolási megoldásokra van szükségük, hogy versenyelőnyt tudjanak kovácsolni a meglévő adatokból, és azt hosszú távon fenntartsák.

A SUSE évek óta hatékony támogatást nyújt ehhez szoftveresen vezérelt tárolási megoldásán keresztül, amelyet folyamatosan továbbfejleszt és bővít a legmodernebb funkciókkal. A termék a Ceph nyílt forráskódú, elosztott tárolási rendszerre épül, vállalati szintű támogatást és funkcionalitást kínálva az open source eszköz mellé. A legfrissebb kiadás, a SUSE Enterprise Storage 7 alapja a Ceph Octopus kiadása, amelynek fejlesztésében a SUSE aktívan közreműködött: mérnökei irányították a két fő menedzsment modul, a cephadm és az új grafikus interfész fejlesztését.

A SUSE Enterprise Storage 7 segítségével a szervezetek teljes mértékben kihasználhatják a felhő előnyeit, és egyúttal új szintre emelhetik tárolási és adatkezelési gyakorlataikat. A megoldás lehetővé teszi, hogy a vállalatok hatékonyabban használják fel adataikat a működés optimalizálásához, az ügyfelekről és a piacról szóló információk gyűjtéséhez és rendszerezéséhez, illetve új termékek és szolgáltatások fejlesztéséhez. A szoftver egyszerűen kezelhető, konténerizált tárakat is kínál, amelyek gyorsabb és megbízhatóbb működést garantálnak a helyszínen és a felhőben egyaránt.

A Ceph tárolófürtök telepítését és kezelését olyan fürtkezelési komponensek teszik egyszerűbbé, mint például a cephadm megoldás, az egységes felügyeleti keretrendszer és a megújult irányítópult.

  • A SUSE Enterprise Storage konténerizált architektúrája megszünteti a kölcsönös függőségeket a megoldás, illetve az alapjául szolgáló operációs rendszer között. Ezáltal egységesen telepíthetők az alkalmazások a környezettől függetlenül, és a szoftverek kezelése, illetve későbbi frissítése is egyszerűbbé válik.
  • Az új, cephadm által vezérelt felügyeleti keretrendszer leváltja az összes korábban használt, gyártóspecifikus keretrendszert, így egységes felületet kínál. Az irányítópultot is integrálták a cephadm megoldással, amely teljes áttekintést nyújt a tárolófürtről. Ez segít elkerülni az emberi hibákat, és egyúttal az olyan rutinfeladatokat is egyszerűsíti, mint az adattároló lemezek hozzáadása vagy cseréje, illetve az új szolgáltatások üzembe helyezése. Az irányítópult ezenkívül a várható karbantartási feladatokat is képes előre jelezni.
  • A konténerek használatával növekvő tárolási igény kielégítésére a felhőnatív SUSE Enterprise Storage 7 már a Kubernetes környezetekhez is képes tárolást biztosítani. A számítás és a tárolás így ugyanazon a Kubernetes-fürtön mehet, ami segít csökkenteni a cégek IT-infrastruktúráinak lábnyomát és költségeit.
  • A Windows-alapú vállalati környezetek igényeinek kiszolgáláshoz a megoldás az iparágban elsőként I/O meghajtót kínál a Ceph blokkokhoz, ami egyszerűbbé teszi a beállítást a Windows környezetekben, növeli a teljesítményt, valamint csökkenti a késleltetést, mivel nincs szükség iSCSI átjáróra.

 

Share
(Visited 5 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
1,643 views