SUSE CaaS Platform – mi ez a felhajtás?

Share
Share

Akik már használtak konténertechnológiát, azok többsége szerint önmagában egy konténermotor nem elég ahhoz, hogy egy azonnal használatra kész, konténeralapú terméket kapjunk. Szükség van többek között felügyeletre, automatizálásra, skálázhatóságra és lemezképekre. Arról már nem is beszélve, hogy bárhol lehessen futtatni a megoldást.

A SUSE azért hozta létre a Container as a Service (CaaS) Platformot, hogy megkönnyítse a konténertechnógia használatát. A platform három fő elemből áll: felügyelet, mikroszolgáltatásokhoz és konténerekhez optimalizált operációs rendszer, illetve konfigurálás.

A SUSE CaaS Platform „szíve” a mikroszolgáltatások és konténerek hosztolásához kialakított operációs rendszer, a SUSE MicroOS. Az egyszerű felépítésnek köszönhetően megfelelő sebességet és teljesítményt kínál ahhoz, hogy gyorsan belevágjunk a konténerek használatába, és a későbbiek folyamán adjuk hozzá a szükséges komponenseket, ahogy idővel egyre több funkciót alkalmazunk a konténeres alkalmazásokban.

A legtöbb, konténereket használó szervezet számára kulcsfontosságú egy olyan operációs rendszer, amely a végeredményre fókuszál, és mikroszolgáltatásokon alapuló, konténerizált alkalmazásokhoz optimalizálták. Ennek köszönhetően ugyanis a szakembereknek nem kell a megoldás alatt futó operációs rendszer teljesítménye miatt aggódniuk, nyugodtan koncentrálhatnak arra, hogy a legjobb tudásuk szerint állítsák össze és használják a konténerizált alkalmazásokat.

A felügyelet a használatra kész konténerek telepítésében játszik kulcsszerepet, amihez a SUSE CaaS Platform a Kubernetest tartalmazza. A megoldást integrálták a SUSE MicroOS operációs rendszerrel, hogy egy egységes, könnyen telepíthető és használható rendszert hozzanak létre, és megszüntessék a Kubernetes (önmagában való) telepítésével és beállításával járó nehézségeket.

A fő funkciók között a következők szerepelnek:

  • felügyeleti irányítópult, amely egy egyszerűen használható felület a fürtcsomópontok telepítéséhez, felügyeletéhez és frissítéséhez

  • tárolási és hálózati funkciók átfogó támogatása

  • a legújabb Kubernetes kiadások egyszerű használatba vétele

A SUSE MicroOS megoldást kínál számos, a konténerek használatával járó nehézségre az alábbi előnyöknek és képességeknek köszönhetően:

  • egyszerűen kezelhető és frissíthető operációs rendszer

  • fürtcsomópontok egyszerű létrehozása és felügyelete

  • folyamatos naprakészség

A harmadik elem pedig a konfigurálást könnyíti meg. A SUSE szakemberei szerint célszerű eltekinteni az egyes hosztok beállításától, és ehelyett a teljes fürtök konfigurálásával foglalkozni. A fürtök automatikus konfigurálása szintén azt segíti elő, hogy a szakemberek elsősorban az alkalmazásfejlesztésre fordíthassák a figyelmüket. A SUSE CaaS Platform a Salt megoldást alkalmazza a beállítási folyamatok automatizálására. A Salt nagyon jól skálázható és gyors, továbbá biztonságos módszert kínál a rendszerekkel történő, valós idejű kommunikációra.

Ezzel a három összetevővel a vállalatok egyszerűen alkalmazhatják a konténertechnológiát, és a konténeres infrastruktúra bonyolult telepítési és felügyeleti folyamatai helyett a tényleges üzleti célokra koncentrálhatnak.

Share
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
1,780 views