Lost hostname after reboot in a system installed via autoyast

This document (7018401) is provided subject to the disclaimer at the end of this document.

Environment

SUSE Linux Enterprise Server 12 Service Pack 2 (SLES 12 SP2)

Situation

A system which was installed with autoyast lost its hostname after a reboot. In addition, that would not happen when using the same xml autoyast profile in previous versions, such as SLES 12 SP1.

Resolution

Please ensure the following line is correct:

<keep_install_network config:type="boolean">true</keep_install_network>

Cause

Code in previous implementations such as SLES 12 SP1 was broken as for the part of keep_install_network. Hence, the network setup was copied always, and keep_install_network would have no effect.

Additional Information


Disclaimer

This Support Knowledgebase provides a valuable tool for SUSE customers and parties interested in our products and solutions to acquire information, ideas and learn from one another. Materials are provided for informational, personal or non-commercial use within your organization and are presented "AS IS" WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND.

  • Document ID:7018401
  • Creation Date: 20-Dec-2016
  • Modified Date:03-Mar-2020
    • SUSE Linux Enterprise Server
    • SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications

< Back to Support Search

For questions or concerns with the SUSE Knowledgebase please contact: tidfeedback@suse.com

SUSE Support Forums

Get your questions answered by experienced Sys Ops or interact with other SUSE community experts.

Join Our Community

Support Resources

Learn how to get the most from the technical support you receive with your SUSE Subscription, Premium Support, Academic Program, or Partner Program.


SUSE Customer Support Quick Reference Guide SUSE Technical Support Handbook Update Advisories
Support FAQ

Open an Incident

Open an incident with SUSE Technical Support, manage your subscriptions, download patches, or manage user access.

Go to Customer Center