SLES10 Install Fails with LVM/EVMS Volumes

This document (3509004) is provided subject to the disclaimer at the end of this document.

Environment

SUSE Linux Enterprise Server 10

Situation

A SLES install seems to hang or gives an error when the install has LVM or EVMS volumes configured for installation.

Resolution

The true tag has changed to CT_LVM. If the CT_LVM tag is missing, then the install will fail because the default type if CT_DISK, which means a normal disk install.

A similar change for EVMS wherehas changed to CT_EVMS.

For example, if you were installing a disk that had LVM volumes, use something likethis:


/dev/vg00
true


true
reiser
true
lvol3
/
device
+1G


4M
CT_LVM
all

 

Disclaimer

This Support Knowledgebase provides a valuable tool for SUSE customers and parties interested in our products and solutions to acquire information, ideas and learn from one another. Materials are provided for informational, personal or non-commercial use within your organization and are presented "AS IS" WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND.

  • Document ID:3509004
  • Creation Date: 30-Jul-2007
  • Modified Date:15-Mar-2021
    • SUSE Linux Enterprise Server

< Back to Support Search

For questions or concerns with the SUSE Knowledgebase please contact: tidfeedback@suse.com

SUSE Support Forums

Get your questions answered by experienced Sys Ops or interact with other SUSE community experts.

Join Our Community

Support Resources

Learn how to get the most from the technical support you receive with your SUSE Subscription, Premium Support, Academic Program, or Partner Program.


SUSE Customer Support Quick Reference Guide SUSE Technical Support Handbook Update Advisories
Support FAQ

Open an Incident

Open an incident with SUSE Technical Support, manage your subscriptions, download patches, or manage user access.

Go to Customer Center