Új open source eszköz HCI környezetekhez

Share
Share

A SUSE új megoldása segíti a szervezeteket a rendszereik a modernizálásában, áthidalva a szakadékot a hagyományos rendszerek és a modern, felhőnatív környezetek között.

A vállalatok igyekeznek minden új technológiát kiaknázni, hogy meg tudják őrizni versenyképességüket, emiatt viszont az informatikai rendszereik egyre összetettebbé válnak. Ez ahhoz vezet, hogy egyszerre alkalmaznak a hagyományos alkalmazásaik mellett különféle új megoldásokat, köztük hiperkonvergens (HCI) környezeteket, felhőnatív eszközöket, konténereket és virtuális gépeket. Ezeket azonban nehéz együttesen kezelni. Erre a problémára nyújt megoldást a Harvester, a SUSE új, HCI környezetekhez szánt open source megoldása.

Az eszköz egyesíti magában a legmodernebb felhőnatív technológiákat, így jól használható, egységes felületet kínál a különféle rendszerek kezeléséhez. Tartalmazza a Kubernetest a konténerek vezérléséhez, továbbá a KubeVirt megoldást a virtuális gépek felügyeletéhez. A virtualizációs platform a KVM, a perzisztens tárolásról pedig a Longhorn gondoskodik, míg a szoftveresen vezérelt hálózatok kezelését a Multus teszi lehetővé.

Ezeken az egymásra épülő rétegeken keresztül a Harvester jól áttekinthető és egyszerűen használható platformot biztosít a virtuális gépek menedzseléséhez. A Rancherrel együttesen alkalmazva pedig a konténerek kezelését is lehető teszi, így egyetlen, központi felületről kezelhetők a virtuális gépek és a konténerek, és az erőforrások is szükség szerint kioszthatók közöttük. Ez nagy mértékben segíti a vállalati rendszerek modernizálását és a hagyományos alkalmazások átmozgatását a felhőnatív környezetekbe, áthidalva a szakadékot a legacy és a modern infrastruktúrák között.

Az eszköz segítségével több száz vagy akár több ezer HCI vagy Kubernetes fürtön lehet alkalmazni ugyanazokat a házirendeket és a frissítéseket. Ráadásul az erőforrásszegény edge környezetekben is használható, és nem követel meg mély Kubernetes ismereteket az adminisztrátoroktól. Az erőforrások és a költségek optimalizálásában is segít a nyílt forráskódú Harvester, amihez a SUSE vállalati szintű támogatást is kínál.

Share
(Visited 10 times, 1 visits today)
Avatar photo
1,388 views