Tőzsdén jegyzett vállalat lett a SUSE | SUSE Communities

Tőzsdén jegyzett vállalat lett a SUSE

Share
Share

Történelmi pillanathoz értünk május 19-én: megkezdődött a SUSE részvények értékesítése a frankfurti tőzsdén.

A pandémiás helyzet miatt csak az online térben rendezhettünk ünnepélyes ceremóniát az esemény tiszteletére. Amint azt Melissa DiDonato, a SUSE vezérigazgatója is elmondta, ezzel fontos új fejezet nyílik a vállalat életében, amely 28 éve indult útjára, és világszinten az egyik legfontosabb szereplőnek számít a nyílt forráskódú szoftverek világában.

A SUSE volt az első cég, amely vállalati képességeket biztosított a Linux operációs rendszer mellé. A SUSE Linux Enterprise Servert mára a Fortune 500 vállalatok több mint 60 százaléka használja világszerte, számos különféle iparágban. A Rancher Labs közelmúltbeli felvásárlásával pedig a SUSE a Kubernetes menedzsment terén is az élre tört. A SUSE Rancher konténerfelügyeleti platformot több mint 100 millió alkalommal töltötték le a bevezetése óta, így ez a legszélesebb körben használt megoldások egyike a Kubernetes konténerek kezelésére.

A 2020. október 31-én lezárult 2020-as pénzügyi évében a SUSE korrigált összes bevétele 503 millió dollár volt, ami éves szinten 17 százalékos növekedést jelent, a növekedési rátát pedig azóta is tartja a vállalat. A május 19-i ajánlattétel magában foglalta a SUSE újonnan kibocsátott részvényeit, valamint a meglévő részvényesek másodlagos részvényeit. Összesen 37,3 millió részvény került forgalomba 1,1 milliárd euróért, ezzel a vállalat értéke 5 milliárd euróra tehető.

„A tőzsdére lépés még nagyobb pénzügyi és működési rugalmasságot ad a SUSE számára, így felgyorsíthatjuk növekedésünket, miközben továbbra is szilárd alapot biztosítunk ügyfeleink számára a digitális átalakuláshoz elengedhetetlen, kritikus fontosságú IT-alkalmazások és szolgáltatások működtetéséhez. A jövőben további fejlesztésekkel szeretnénk hozzájárulni az open source közösség, partnereink és ügyfeleink sikeréhez, hogy még inkább kit tudják használni az innovációban rejlő lehetőségeket, és a nyílt technológiák használatával elkerülhessék a gyártófüggés csapdáját” – fogalmazott a vezérigazgató.

Share
Avatar photo
1,915 views