SUSE: okos választás SAP-hoz

Share
Share

A 2025-ös év még messzinek tűnik, de aki vállalati informatikával foglalkozik, annak érdemes jó előre terveznie. SAP-felhasználó ügyfeleink számára vízválasztó lesz az az év, hiszen ekkor szünteti meg az SAP a hagyományos vállalati erőforrás-tervező megoldásaihoz biztosított, általános támogatást. Onnantól kezdve csak az SAP S/4HANA platformra fókuszál, amely hibrid megoldásként egyesíti a helyszínen és a felhőben futó megoldásait. Mindez Linux alapokra helyezett HANA rendszeren működik, egy olyan, memóriában futtatható adatbázison, amely minden SAP-megoldás számára lehetővé teszi, hogy közel valós időben dolgozzon fel nagyobb adatmennyiséget is.

Ezek a megoldások komoly lehetőséget tartogatnak a vállalatok számára, a váltás azonban egy üzleti kritikus alkalmazás esetében sose annyira egyszerű. Jó hír viszont, hogy a migráció sokkal könnyebben is mehet, mint azt a legtöbben gondolnák. Aki SUSE Linuxot választ alap operációs rendszernek az SAP S/4HANA platform mellé, az egyszerűen végezheti az átalakításokat, ráadásul gyorsabb és hatékonyabb működéssel is számolhat.

Aki nem ássa bele magát mélyebben a témába, azt gondolhatja, hogy a Linux disztribúciókból „tizenkettő egy tucat”. A valóság azonban ennél árnyaltabb. A SUSE külön erre a célra átalakított operációs rendszere, a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications kifejezetten az SAP megoldások futtatására optimalizált. Nem véletlenül működik több mint 7000 SAP HANA platform alatt világszerte, ráadásul ez az SAP által is ajánlott és támogatott operációs rendszer. Az SAP maga is ezt a szoftvert használja saját termelési és fejlesztési környezetében.

https://www.youtube.com/watch?v=q763GX7q4_Y

Mindemellett, hogy az SAP termékekhez optimalizált, a SLES for SAP egyéb kiemelkedő funkciókat is tartalmaz, amelyek segítik a hatékonyabb és gyorsabb működést, valamint az állásidő csökkentését:

Nagy rendelkezésre állás: A SUSE és az SAP folyamatosan együtt dolgozik az SAP HANA rendelkezésre állásának és méretezhetőségének fejlesztésén. A beépített magas rendelkezésre állási, illetve katasztrófa utáni helyreállítási funkcióknak köszönhetően hiba esetén akár egy másik földrajzi helyen található rendszer is átveheti a szolgáltatásokat. Szükség esetén a teljes rendszer visszaállítható egy korábbi állapotba, amennyiben egy új frissítés rossz hatással lenne a teljesítményre. A SUSE továbbá arra is lehetőséget biztosít, hogy a rendszerek újraindítása nélkül telepíteni lehessen a hibajavításokat.

Megerősített biztonság: Adatbázisok esetén az alapul szolgáló rendszerek biztonsága is rendkívül fontos, hiszen előfordulhat, hogy a kiberbűnözők nem magát az adatbázist támadják, hanem az OS-t, hogy azon keresztül szerezzenek érzékeny információkat. A SUSE mindig is nagy figyelmet fordított az IT-biztonságra, és megfelel számos nemzetközi biztonsági szabványnak és tanúsítványnak. Megoldásunk ezért magában foglal egy SAP-környezetekhez kifejlesztett, integrált vírusirtó megoldást, valamint egy szintén beépített automatikusan konfigurálható tűzfalat is.

Egyszerű telepítés és felügyelet: A SUSE telepítési varázslója automatizálja az SAP NetWeaver és SAP HANA megoldáscsomagok telepítését, a legjobb teljesítményre optimalizálva. Emellett a SUSE Managerrel egyszerűen, egyetlen platformról telepíthető, felügyelhető és konfigurálható minden SAP-rendszer.

Kiemelkedő teljesítmény: A SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications folyamatosan kiemelkedő rendelkezésre állást és teljesítményt kínál még a legnagyobb terhelés esetén is. A Page Cache Management funkciónak köszönhetően a több memóriát igénylő tranzakciók is gyorsabban futtathatók.

Share
(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,056 views