Storageworld: Tárkeresők között jártunk | SUSE Communities

Storageworld: Tárkeresők között jártunk

Share
Share

Február 28-án a Gundel étteremben rendezte meg a Computerworld éves Storageworld konferenciáját, ahol a vállalati adattárolás problémáit és legfontosabb innovációit járták körbe az iparág legfontosabb hazai szakértői.

Az adatrobbanás problémája szinte minden szervezetet érint, hiszen a Computerworld információi szerint a vállalatok és intézmények informatikai rendszereiben tárolt adatok mennyisége évente 10 és 24 közötti százalékkal növekszik. A bővülés pedig megállíthatatlan, hiszen az olyan technológiai trendek elterjedése, mint amilyen például az IoT, a tárolási igények újabb gyorsulását okozza.

Ha a vállalatok mindössze új tárolók beszerzésével kívánják orvosolni a problémát, az óriási költségekkel jár. Ennél már létezik jóval hatékonyabb módszer is: A SUSE szakértői a szoftveresen vezérelt tárolási rendszerekben látják a jövőt. Ezek a megoldások elkülönítik a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől, ezáltal lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy költséghatékony tárolási rendszert építsenek ki általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával.

A konferencián a kapcsolódó vállalati trendekről, illetve cégünk szoftvervezérelt tárolási megoldásáról, a SUSE Enterprise Storage-ról tartottam előadást, amely azóta online is megtekinthető:

Ha bővebben is érdekli a téma, kapcsolódó írásomat a Computerworld oldalán olvashatja, magáról a megoldásról pedig ezen a linken talál további információt.

A SUSE Enterprise Storage az április 12-i SUSE Expert Days konferencián szintén hangsúlyos téma lesz, ezért ha kérdései akadnának a megoldással kapcsolatban, ott személyesen is válaszokat kaphat. Várjuk szeretettel!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,513 views