Segítünk nagyobb sebességre kapcsolni! | SUSE Communities

Segítünk nagyobb sebességre kapcsolni!

Share
Share

Az SAP-val való együttműködésünk újabb mérföldköveként elsőként kínálunk támogatást az Intel nem felejtő memóriáját alkalmazó SAP HANA-felhasználóknak. Ezzel a közös ügyfelek még hatékonyabban tudják kihasználni a megoldások előnyeit.

Az Intel Optane memóriamoduljainak az a különlegességük, hogy ötvözik a rendszermemória esetében megszokott sebességet az SSD háttértárak „nem felejtő” képességeivel. A napjainkban általánosan használt rendszerekben kikapcsoláskor vagy áramszünet esetén a rendszermemóriából törlődnek az adatok, míg a lassabb sebességgel működő háttértáron megmaradnak. A nagy sebességet kínáló Intel Optane modulok azonban lekapcsoláskor is megőrzik az információkat, ezért újraindításkor nem kell minden alkalmazást és adatot újra betöltetni a háttértárból.

Ez főként olyan szervereken bizonyul hasznosnak, amelyeken nagy mennyiségű adatot kezelnek, így nem kell az óriási információhalmazt újra betölteni a háttértárból a memóriába. Ez akár több mint százszoros gyorsulást is jelenthet: az Intel egy tavalyi bemutatóján 16,9 másodpercbe telt egy Optane DC-t használó, óriási adatbázisrendszer újraindítása, míg ugyanehhez DRAM memóriával 2100,3 másodpercre volt szükség.

Nem csoda, ha az SAP a SUSE-val és az Intellel folytatott együttműködés fontos mérföldköveként értékeli, hogy az SAP HANA memóriában futó adatbázis mostantól képes kihasználni a nem felejtő memória előnyeit a SUSE kifejezetten SAP-alkalmazásokhoz optimalizált rendszere, a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications segítségével.

Mivel a SLES for SAP (a vállalati felhasználásra szánt Linux rendszerek közül elsőként) támogatja az Intel Optane DC modulok használatát az SAP HANA-val, a felhasználók optimalizálhatják a szolgáltatásokat a rendszer segítségével: nagyobb mennyiségű adatot mozgathatnak és kezelhetnek a processzorhoz közelebb eső területeken, így csökkenthetik az adatok betöltéséből eredő késleltetést például lekapcsolás, újraindítás vagy karbantartási feladatok elvégzése után.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,626 views