Megalakult a Ceph Foundation | SUSE Communities

Megalakult a Ceph Foundation

Share
Share

Nemrégiben alapították meg a Ceph Foundationt, amelynek tagjai között mi is ott vagyunk harminc másik szervezettel együtt, hogy még aktívabban segíthessük a nyílt forráskódú tárolási rendszer fejlődését.

A Ceph Foundation több más sikeres projekthez hasonlóan a Linux Alapítvány keretein belül működik majd, amelynek a SUSE platina fokozatú tagja. Mostantól a Ceph Foundation felel a tárolási rendszer fejlesztésének irányításáért, valamint a költségvetés és a források kezeléséért, amelyeket az együttesen meghatározott közösségi funkciókra és tevékenységekre fordítanak.

Az elsődleges cél természetesen továbbra is az, hogy támogassuk a Ceph nyílt forráskódú közösségét és a tárolási rendszer fejlesztését, illetve ösztönözzük a megoldás terjedését és elfogadását.

A SUSE már korábban is nagy hangsúlyt helyezett a Ceph fejlesztésére, mára pedig a második legaktívabb hozzájárulónak számítunk a projektben. Szakembereink elsősorban a kezelhetőség, a felhasználói és felügyeleti interfészek továbbfejlesztésben vettek részt. Most több mérnökünk is bekerült a technológiai vezetői csapatba, míg egyik szakértőnk az alapítvány igazgatótanácsában kapott helyet.

A Ceph azért is fontos számunkra, mert ezen a projekten alapul saját szoftveresen vezérelt tárolási rendszerünk, a SUSE Enterprise Storage. A megoldás segítségével a vállalatok költséghatékony tárolási infrastruktúrát építhetnek ki általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával, mivel az eszköz elkülöníti a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől.

További információ a Ceph Foundation bejelentésében található.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,024 views