Biztonságos SAP HANA rendszerek

Share
Share

Szokott azon gondolkodni, hogyan teheti még biztonságosabbá IT-rendszereit? Ha SAP-megoldások futtatásához használja vállalati operációs rendszerünket, akkor itt egy hasznos segítség.

Az SAP-val karöltve folyamatosan azon dolgozunk, hogy megkönnyítsük közös ügyfeleink számára a megoldásaink együttes használatát. Ennek legerősebb bizonyítéka az SAP-szoftverek futtatására optimalizált SUSE Linux Enterprise Server rendszer, amelynek fejlesztésén szakembereink hosszú évek óta dolgoznak közösen, és amely az SAP által elsődlegesen ajánlott Linux operációs rendszer a termékeikhez.

Az együttműködés azonban nem merül ki ennyiben, minden szinten igyekszünk segíteni az ügyfeleket a hatékony üzemeltetésben. Így például olyan anyagokat is összeállítunk, amelyek azt mutatják be, hogyan lehet a legbiztonságosabban telepíteni és beállítani a SUSE Linux Enterprise Server rendszert az SAP megoldások futtatásához.

A legfrissebb ilyen útmutatót nemrégiben tettük közzé Security Hardening Guide for SUSE Linux Enterprise Server 12 címmel. Az anyag végigkíséri a telepítés és konfiguráció részleteit, és naprakész leírásokat tartalmaz a biztonság növelését szolgáló lehetőségekről. Részletezi többek között, hogyan érdemes beállítani a tűzfalat, és hogyan célszerű kezelni a frissítéseket, illetve kiválasztani a megfelelő patch-csomagot.

Az anyag készítésekor nem csupán az SAP szakembereivel folytattunk hosszas konzultációt, hanem nagyobb ügyfelekkel is együttműködtünk különféle teszteken, hogy minden releváns biztonsági beállítást megvizsgálhassunk, és elkerülhessük a gyakorlatban jelentkező, esetleges problémákat.

Az útmutatóval együtt egy „Remote Disk Encryption” funkciót is bemutattunk, amely segítségével bármely, az SAP HANA által kezelt adat titkosítható. Ezzel minden eddiginél nagyobb biztonságot garantálhatunk az adatbázisban tárolt információk felett.

Az útmutató innen tölthető le, további anyagaink pedig ezen az oldalon érhetők el. Érdemes időről időre visszanézni, hiszen folyamatosan fejlesztünk – ahogy a fenti példa is mutatja.

Share
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,824 views