Kivesézzük a YES tanúsítványt

Share
Share

Az előző, YES tanúsítványról szóló blogposztban körbejártuk, mit jelent a tanúsítvány, és milyen előnyökkel jár. Most pedig azt mutatjuk be részletesebben, hogy pontosan mit lehet megtudni egy-egy konfiguráció, illetve hardver tanúsítványából.

A SUSE a tanúsítási folyamat részeként egy adatlapot (YES CERTIFIED Bulletin) ad ki a tesztelt termékkonfigurációkról. Az adatlapok között sokféle szempont szerint lehet böngészni, pl. sorszám, dátum, gyártó, hardver- és szoftvertípus, SUSE verziószám, illetve kulcsszó alapján.

yes2

Az egyes adatlapokon először azt tüntetik fel, hogy hálózati szerverként vagy munkaállomásként tesztelték-e a konfigurációt, majd a használt SUSE operációs rendszer verziószáma következik. Amennyiben ez a rubrika üres, a SUSE Linux Enterprise rendszert vendégrendszerként tesztelték harmadik féltől származó hypervisoron vagy virtualizációs platformon.

Az adatlapon helyet biztosítunk a gyártó számára, hogy a tesztelt termékéről rövid leírást közöljön. Ezután következik a lényeg, a tesztelt konfiguráció a rendszerspecifikációkkal, beleértve a számítógép, az alaplap, BIOS/uEFI, processzor és memória típusaira vonatkozó információkat. Részletezünk továbbá olyan információkat is, mint a ki- és bemeneti portok típusai, videóadapter, energiamenedzsment, merevlemez-meghajtó, valamint a teszteléshez használt eszközkészlet tulajdonságai.

A hardvergyártó megjegyzéseket is fűzhet a konfigurációhoz, például kiemelheti, milyen megoldások vagy funkciók működtek a rendszeren, vagy milyen egyéb kiegészítésre, például illesztőprogram-frissítésre volt szükség a megfelelő használathoz. Sok gyártó azzal kapcsolatban is itt oszt meg hasznos információkat, hogy miként telepítette és bootolta a SUSE Linux Enterprise rendszert a teszt során, illetve milyen elemzéseket és frissítéseket kellett alkalmazni.

Ezen adatok alapján az új hardverek beszerzése előtt jóval egyszerűbbé válik a döntés, hiszen végignézhetjük, milyen konfigurációkkal működik bizonyítottan jól a kiszemelt eszköz, és mi minden szükséges a hatékony használathoz.

Share
(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,567 views