Feljövőben a privát felhő | SUSE Communities

Feljövőben a privát felhő

Share
Share

A felhőalapú számítástechnika az egyik legdinamikusabban fejlődő és terjedő technológia napjainkban. Tíz éve még szinte senki nem is foglalkozott vele, az OpenStack például még nem is létezett. Ez a projekt csak 2010-ben indult a NASA és a Rackspace Hosting együttműködésével. Míg a SUSE nemrégiben végzett kutatása szerint a nagyvállalatok 90 százaléka mostanra már bevezetett valamilyen privátfelhő-megoldást, és 81 százalékuk tervezi az OpenStack használatát.

felho

De mi is áll a privát felhő ugrásszerű növekedése mögött?

A SUSE szakértőinek megfigyelései alapján a leggyakoribb érvek a privát felhő mellett az alacsony költségek, a rugalmasság, a szolgáltatások egyszerű telepítése, valamint a biztonságos és az előírásoknak megfelelő működés.

Miért számít kiemelkedő választásnak az OpenStack?

A legtöbben olyan technológiákat használunk, amelyek több évtized alatt forrtak ki, ezért a legtöbb vállalati rendszer rengeteg különféle infrastruktúra és platform keverékéből áll. Ráadásul ezekre mindenhol komoly összegeket áldoztak, ezért egyáltalán nem lenne kifizetődő egy teljesen új adatközpontba költöztetni a céges erőforrásokat. Tehát a jelenleg rendelkezésre álló elemekre alapozva kell kielégíteni az egyre növekvő igényeket, és egyúttal racionalizálni a költségeket.

Erre a kihívásra hatékony megoldást kínál az OpenStack, többek között azért, mert úgy alakították ki, hogy képes legyen együttműködni a legtöbb, sok helyen már használatban lévő hypervizorral. Segítségével a vállalatok a meglévő hardvereiknél és szoftvereiknél maradva fejleszthetik tovább az adatközpontjaikat, illetve képesek kihozni a maximumot a meglévő technológiáikból. Ráadásul a technológia a nyílt forráskódnak köszönhetően nagy választékot és rugalmasságot kínál.

Az előző évek, évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy az informatikában felmerülő kihívások és igények folyamatosan növekednek. Ezért minden vállati IT-szakembernek érdemes megvizsgálnia az OpenStack által kínált lehetőséget, amihez ebben az (angol nyelvű) blogposztban nyújtunk további információt.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
3,150 views