Ezren a kaméleon kötelékében | SUSE Communities

Ezren a kaméleon kötelékében

Share
Share

Úgy tűnik, az elmúlt időszak tele van mérföldkövekkel a SUSE-nál. Idén ünnepeljük fennállásunk 25. évfordulóját, nemrég lépte át az automatizált tesztelési keretrendszerünk az egymilliós számot, és most már az ezredik munkatársat köszönthettük a vállalatnál.

Anyacégünket 1992-ben alapította Roland Dyroff, Burchard Steinbild, Hubert Mantel és Thomas Fehr. Rengeteget változott azóta a tudomány és a technológia világa, elég csak abba belegondolni, hogy ugyanebben az évben fejlesztette ki az első (nem hivatalos) okostelefont az IBM, az AT&T pedig egy videótelefont dobott piacra 1500 dolláros áron. Természetesen a SUSE háza táján is számos fontos dolog történt 25 év alatt. Hogy csak néhányat említsünk a teljesség igénye nélkül: 1996-ban adtuk ki az első saját fejlesztésű SUSE Linux rendszert, és 2000-ben mutattuk be a világ első nagyvállalati Linux disztribúcióját. 2005-ben pedig bejelentettük az openSUSE közösségi projektet, amely mellett aktívan közreműködünk minden nagyobb, nyílt forráskódú projektben.

A neves évfordulót éves konferenciánkon, a SUSECon-on is megünnepeljük majd Prágában szeptember 25. és 29. között, ahova magyarországi ügyfeleinket és partnereinket is sok szeretettel várjuk. A bulihoz ízelítőül itt egy videó a tavalyi konferenciáról:

További okunk az ünneplésre, hogy nemrégiben csatlakozott a céghez az 1000. alkalmazott, Valentin Rothberg, aki a Kubernetes csapatot erősíti, és a Docker konténermotort, a Linux kernelt, valamint egyéb kapcsolódó területeket érintő feladatokkal foglalkozik. A szakember saját elmondása szerint lelkesen foglalkozik a nyílt forráskódú technológiákkal, továbbá értékeli, hogy együttműködő és nyitott környezetben dolgozhat a SUSE-nál.

Share
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

No comments yet

1,961 views