Ez a robot biztos átmenne a matek érettségin | SUSE Communities

Ez a robot biztos átmenne a matek érettségin

Share
Share

Vajon feltűnne tanárnak, hogy nem egy diák oldotta meg a feladatokat, hanem egy gép? Ha nem írna túl szépen, talán észre sem lehetne venni a különbséget, amikor javítják az érettségi dolgozatot…

Külföldi szoftvermérnök és KVM virtualizálási szakember kollégánk, Lin Ma különleges, openSUSE-alapokon működő eszközt épített többek között egy Raspberry Pi számítógép, a TensorFlow nyílt forrású gépi tanulási rendszer, egy Arduino UNO R3 panel, egy szövegfelismerő szolgáltatás, egy kamera, egy szervomotor és néhány további mechanikai alkatrész felhasználásával.

Amint a lenti videón is látható, az eszköz először felvételt készít a papírra nyomtatott feladatokról, aztán megkeresi és felismeri a szöveget, illetve a kérdéseket. Ezután egy szkript ellenőrzi a felismert szöveget, megpróbálja megtalálni a kulcsszavakat és megérteni a kérdéseket, majd válaszokat rendel azokhoz. A megoldásokat ezután olyan kóddá alakítja, amely alapján a toll helyzetét koordináló rendszer képes papírra vetni a válaszokat.

A robot egyelőre körülbelül 11 perc alatt old meg egy egyszerűbb matematikai példát, ám különböző módosításokkal akár a felére is lehet majd csökkenteni ezt az időt. Bár egy matematikai érettségin a 11 perc per feladat sem számítana túl rossz aránynak.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,461 views