Cipőt a cipőboltból, de Linuxot…?

Share
Share

Az SAP-megoldások üzemelése és rendelkezésre állása a legtöbb esetben elengedhetetlen az adott vállalat hatékony működéséhez, ezért nem mindegy, milyen alapok szolgálják ki a szoftvereket. Ha a szervezetek megfelelő rendszert választanak az alkalmazások futtatásához, azzal minimalizálhatják a leállások és kiesések számát, egyszerűsíthetik a telepítési, karbantartási és működtetési feladatokat, továbbá az SAP-szoftverek teljesítményét is növelhetik. Hogy mindezt lehetővé tegyük, szorosan együttműködünk az SAP-val, így a közös ügyfelek a lehető legtöbbet hozhatják ki infrastruktúráikból.

Megbízhatóság

Az SAP-alkalmazások tipikusan kritikus fontosságúnak számítanak a legtöbb vállalatnál, ezért folyamatosan az alkalmazottak, az ügyfelek, illetve a partnerek rendelkezésére kell állniuk. Ha egy ilyen jellegű, nélkülözhetetlen rendszer leállása 150 alkalmazott munkáját érinti naponta 45 percen keresztül, az a Forrester számításai szerint három év alatt akár 1,9 millió dollárnyi veszteséget jelent a vállalatnak. Ez azonban csupán a jéghegy csúcsa. Ha a kiesés alatt például a beszerzési osztály nem tudja elérni a megrendelésekhez szükséges rendszert, a gyártási részleg sem tud időre elkészülni a termékekkel.

Ezért komoly összegek múlhatnak azon, ha a szervezetek nem a megfelelő megoldásokat és nem elég stabil alapokat használnak. Az SAP-alkalmazások futtatására optimalizált SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications például magában foglal nagy rendelkezésre állási komponenseket is, így minimálisra csökkenti a kiesések számát és időtartamát.

https://www.youtube.com/watch?v=q763GX7q4_Y

A megoldás megerősített védelmet és titkosítást kínál az SAP HANA memóriában futó rendszerekben használt adatok számára is, ezáltal a biztonság növeléséhez is hozzájárul. Ez szintén fontos tényező napjainkban, hiszen a különböző  kutatások szerint egymillió adatrekord kiszivárgása akár 40 millió dolláros kárt is okozhat a vállalatoknál.

Teljesítmény

Az információ hatalom, és napjainkban az a vállalat jut versenyelőnyhöz, amely a leghatékonyabban és leggyorsabban képes összegyűjteni, feldolgozni és elemezni az adatokat. Az SAP S/4 HANA valós időben analizálja az információkat, ami hatékony támogatást nyújt a döntések meghozatalához. A SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications pedig több olyan funkciót is tartalmaz, amelyekkel tovább növelhető az SAP-szoftverek teljesítménye. A munkamemória-védelmi opció segítségével például az IT-szakemberek beállíthatják, hogy a rendszer a Linux fájlrendszer helyett az SAP-alkalmazások teljesítményének biztosítására és növelésére fordítsa az erőforrásokat, így a kritikus fontosságú szolgáltatások még gyorsabban működhetnek.

Működési hatékonyság

A SUSE megoldása az üzemeltetési feladatokat is egyszerűsíti, így a szakemberek a fontosabb feladatokra koncentrálhatnak. A telepítési varázslóprogram segítségével kevesebb idő- és munkafordítással konfigurálhatók és frissíthetők az SAP-alkalmazások, a tűzfalak, illetve a magas rendelkezésre állási komponensek. A SUSE Managernek köszönhetően pedig egyetlen felületen kezelhetők és követhetők a telepítési és beállítási folyamatok.

Támogatás

A SUSE nagyvállalati szintű támogatás kínál a SUSE Linux Enterprise Server mellé, az SAP-alkalmazások futtatására optimalizált változat felhasználói azonban még ennél is magasabb szintű kiszolgálásban részesülnek. A non-stop elérhető, dedikált ügyfélszolgálat mellett a SUSE meghosszabbított időre biztosít támogatást minden egyes szervizcsomaghoz, így az ügyfeleknek ritkábban kell időablakot kérni a frissítésekhez. Emellett dedikált frissítési csatornán keresztül tölthetik le az SAP-specifikus hibajavításokat és újdonságokat, így azonnal kihasználhatják a legújabb fejlesztések előnyeit, és az SAP környezetekre is tesztelt garantáltan együttműködő frissítésekhez jutnak hozzá.

 

Share
(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,389 views