Share with friends and colleagues on social media

A cégeknek egyre több adatot kell tárolniuk, ezért újabb megközelítést kell keresniük.

A Gartner jóslatai szerint 2024-re a világ teljes tárolási kapacitásának fele a felhőben, illetve a vállalatok saját adatközpontjaikban lesz, szoftveresen vezérelt tárolási rendszerekben. Ez a jelenlegi 15 százalékos részesedéshez képest közel háromszoros növekedést jelent öt éven belül.

A népszerűség érthető, tekintve, hogy a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől elkülönítő, szoftveresen vezérelt rendszerek komoly előnyöket tartogatnak. Lássuk, mik is ezek pontosan!

Skálázhatók: Az ilyen rendszerek gyakorlatilag a végtelenségig méretezhetők, több száz terabájttól akár petabájtig vagy még tovább.

Rugalmasak: A SUSE szoftveresen vezérelt tárolási eszköze objektum-, blokk- és fájlalapú tárolást is lehetővé tesz egy egységes rendszerben, akár egyetlen fürtön belül is, ezért tökéletesen alkalmas számos különféle tárolási igény kiszolgálására.

Nagy rendelkezésre állást nyújtanak: Az elosztott környezetben nincsenek teljes leállást okozó meghibásodási pontok, ezért rugalmasan működik, és a megbízhatóságot önjavító funkciók is erősítik.

Költséghatékonyak: A megoldásban önkezelő eszközök optimalizálják a teljesítményt, amelyek a gyakran használt fájlokat a gyorsabb meghajtókra helyezik el, míg a ritkábban megnyitott dokumentumokat a költséghatékonyabb és lassabb hardverekre mozgatják. A szoftveresen vezérelt tárolási rendszerek ráadásul széles körben elérhető, megfizethető árú hardverekkel használhatók, így mind a beszerzési, mind az üzemeltetési költségük alacsony.

Egyszerű bővítést tesznek lehetővé: Ezekkel a kedvező árú lemezmeghajtókkal a rendszerek a későbbiekben is egyszerűen bővíthetők az új igényeknek megfelelően, és ehhez még leállásra sincs szükség.

A szoftveresen vezérelt tárolási megoldások elsősorban a biztonsági mentések, archívumok, hosszú távon megőrzendő információk és egyéb, nem túl gyakran megnyitott fájlok esetében bizonyulnak igazán hasznosnak, amelyek tárolását rendkívül hatékonyan optimalizálják.

A vállalatoknál tárolt adatok négyötöde ebbe a kategóriába tartozik, és a szervezetek nagy részénél egyre nagyobb problémát okoz a növekvő adatmennyiség, illetve az ezzel együtt emelkedő tárolási költség. Ezért valószínűleg kevés olyan nagyvállalat van, amelyik ne tudna profitálni egy ilyen rendszerből.

Share with friends and colleagues on social media
(Visited 1 times, 1 visits today)
Tags: ,
Category: Software-defined Infrastructure, Software-defined Storage, SUSE Enterprise Storage
This entry was posted Wednesday, 15 January, 2020 at 7:50 am
You can follow any responses to this entry via RSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet