Látta már a SUSECON legjobb előadásait? | SUSE Communities

Látta már a SUSECON legjobb előadásait?

Share
Share

Ismét az online térben rendeztük meg éves konferenciánkat, amelyről rengeteg hasznos és érdekes videót talál a rendezvény oldalán.

Sajnos még az idei évben sem jöhetett össze annyi ember személyesen, ahányan a SUSECON iránt érdeklődnek. Ezért aztán gondolt egy nagyot a SUSE, és úgy döntött, hogy a határ a csillagos ég: virtuális űrállomásokon tartotta meg az eseményt, ahová a világ bármely pontjáról egyszerűen becsatlakozhattak a nézők.

Ennek jegyében a díszvendég egy űrhajós, Scott Kelly volt. Nyitóelőadásából többek között az is kiderült, hogyan lesz valakiből űrhajós, és milyen egyhuzamban közel egy évet eltölteni a Nemzetközi Űrállomáson, ezzel egyidejűleg pedig egy teljesen egyedülálló orvosi kutatásban is részt venni. Scottnak ugyanis van egy egypetéjű ikertestvére, Mark, aki szintén űrhajós. Ő ezt az időt a Földön töltötte, így folyamatos orvosi vizsgálatokkal nyomon követhették, hogyan változik a testvérpár szervezete, amiből hasznos következtetéseket vonhattak le az űrben eltöltött időszak hatásairól.

Scott Kelly arra is kitért, hogy a Nemzetközi Űrállomás működtetésében és fejlesztésben ugyanúgy kulcsfontosságú az együttműködés és az innováció, ahogyan ez a SUSE zászlaján is áll. De ezzel egyidejűleg számos szórakoztató apróság is kiderült az előadásából például a ruházkodási szokásairól. Megtudhatjuk, hogy valóban ugyanabban az öltönyben mentek-e felvételizni a NASA-hoz a testvérével, illetve, hogy hányszor cserélt nadrágot az űrben, és egyáltalán, hord-e nadrágot, amikor szoftvergyártó vállalatok konferenciáin tart előadást.

Sheng Liang, a SUSE műszaki megoldásokért és innovációért felelős elnöke nyitóelőadásában többek között arról beszélt, milyen előnyöket kínál az open source. Ennek jegyében a SUSE mindig is nyílt marad, hogy a legtöbb lehetőséget kínálhassa ügyfeleinek. A vezető ismertette a legújabb Linux és Kubernetes fejlesztéseket, illetve kiemelte, hogy a SUSE Linux Enterprise a legrugalmasabban alakítható disztribúció az iparágban. Ez azért fontos, mert más rendszer kell egy szerverhez és más egy robothoz, de szerencsére a SUSE mindenre tud megoldást. Ráadásul a felügyelettel sem hagyja magukra az ügyfeleket, hiszen a SUSE Managerrel egyetlen vezérlőpulton felügyelhető az összes Linux megoldás.

Az idei rendezvényen a tartalmakat három „világba” rendeztük a három fő fókuszterületünk mentén (bár az összes előadás megtalálható a katalógusban is jól kereshető és szűrhető formában is). A Linux World-ben azt mutattuk meg, hogyan támogatjuk ügyfeleink innovációját és digitális átalakulását a rugalmas Linux rendszerekkel, amelyek mindenféle egyedi elvárásnak megfelelnek a különböző felhasználási területeken és iparágakban.

A Kube World keretein belül a Kubernetes és a konténerek rejtelmeivel foglalkoztunk. Ez a felügyeleti platform kulcsfontosságú a felhőnatív átalakulásban, ám a használata egyre inkább összetetté válik. Szakértőink abba nyújtottak bepillantást, hogyan lehet egyszerűsíteni ezeket a folyamatokat és ezzel együtt a konténerek kezelését, illetve hogyan tudják a vállalatok könnyedén alkalmazni ezeket a technológiákat.

Az edge számítástechnika lehetőségeinek és trendjeinek is kiemelt figyelmet szenteltünk, hiszen a peremhálózatokon működő okoseszközök egyre fontosabb szerepet játszanak a cégek ügyfélközpontú digitális transzformációs stratégiájában. Az edge rendszerek bevezetéséhez, működtetéséhez és az előnyeik kihasználásához azonban szilárd alapokra van szükség, amiről szakembereink átfogó képet nyújtottak a Edge World berkeiben.

Természetesen a kikapcsolódásról sem feledkeztünk meg, a szabadidő-sarokban különféle videókkal lehet feltöltődni jóga, meditáció és fitnesz témakörökben. Ha valaki nem rest a konyhában tüsténkedni, annak receptekkel is szolgálunk, hogy maga készíthessen harapnivalót az előadások mellé. Aki pedig – velünk együtt – a zenés paródiákat is minden évben izgatottan várja, az most felcsavarhatja a hangerőt: idén Elton John és Frank Sinatra slágerei lettek a befutók.

 

Share
Avatar photo
1,294 views