Kicsi a bors, de hatékony és olcsó is – SLE Micro 5.2

Share
Share

Megérkezett a könnyűsúlyú operációs rendszer legfrissebb kiadása, amelyet egyre több helyen használnak konténerek futtatására és edge eszközök támogatására.

SUSE Linux Enterprise Micro egy könnyűsúlyú operációs rendszer, amely kis hardverigényű, miközben a SUSE-tól megszokott, vállalati szintű biztonságot és megbízhatóságot nyújtja. Nagy rugalmasságot biztosít, emellett egyszerűen bevezethető, minimális karbantartást igényel, és könnyedén telepíthetők rajta a frissítések vagy módosíthatók a konfigurációk.

Egyszerű, de nagyszerű

A megoldás jól skálázható, ezért nagyszerűen illeszkedik a vállalatok digitális átalakítási terveibe: akár edge környezetben is remekül működik, és konténerekhez is egyszerűen használható hosztként. A konténerbe csomagolt szoftverek könnyen hordozhatók, és bármilyen eszközön ugyanúgy futtathatók, ezért hatékonyan alkalmazhatók a peremhálózati környezetekben lévő különféle berendezéseken.  A szervezetek így könnyen, a saját tempójukban modernizálhatják rendszereiket a SLE Micro segítségével, és akkor alakíthatják át a hagyományos alkalmazásaikat mikroszolgáltatásokká, amikor az a leginkább kényelmes számukra.  A SUSE ügyfeleinek visszajelzései alapján is fontos érv a SLE Micro mellett, hogy a megoldásra támaszkodva alacsony költségek mellett korszerűsíthetik infrastruktúrájukat.

A visszacsatolások alapján egyébként a felhasználók az alacsony karbantartási igényt igény tartják az operációs rendszer legnagyobb előnyének. Számukra ez azért hasznos, mert így nyugodtan használhatják olyan edge környezetekben, ahol nincs folyamatosan a helyszínen hozzáértő technikai személyzet.

Jól használható mindenhol, a gyáraktól kezdve…

Mindezeknek köszönhetően az operációs rendszer egyre több SUSE-ügyfélnél teljesít szolgálatot a legkülönfélébb környezetekben.

A Krones gépgyártó vállalat például a fizikai szervereket alakította át a felhőhöz csatlakoztatott edge eszközökké a gyártólétesítményében, amelyekhez SLE Micro operációs rendszert, illetve Kubernetes és K3s konténerfelügyeleti eszközöket vett igénybe.

Egy távközlési szolgáltató az ellátási lánc diverzifikálására használta a megoldásokat, csökkentve edge felhőprojektjének hardveres és szoftveres költségeit. Mindehhez a SLE Micro mellett Kubernetes, K3, SUSE Manager és Rancher Management megoldásokat is igénybe vettek.

Egy amerikai rendszerintegrátor a SLE Micro segítségével modernizálta a különféle eszközein használt, beágyazott (embedded) rendszereit. Egy könnyen karbantartható és frissíthető infrastuktúrába helyezte át a konténerizált szolgáltatásait, és ezáltal a működtetési költségei is alacsonyabbak lettek.

…a mainframe-ekig és Arm rendszerekig

Az operációs rendszer mainframe rendszerekhez is jól használható, kiváló konténer- és virtualizációs hosztot biztosítva az IBM Z és LinuxONE rendszerek számára a kis helyigénynek, a beépített biztonsági keretrendszernek és a szinte nulla adminisztrációs ráfordításnak köszönhetően. A SLE Micro ráadásul támogatja az Arm és x86-os architektúrákat is, amelyeket számos különféle intelligens edge eszközön, embedded megoldáson és ipari IoT berendezésen használnak.

A legfrisseb, 5.2 változat még megbízhatóbb működést és még egyszerűbb használatot kínál. Többek között lerövidíti a telepítési időt egy öntelepítő lemezképnek köszönhetően. Ez egy előre konfigurált lemezkép, amely egyszerűen telepíthető a célrendszerre. Emellett a webes felügyeleti konzol is új modulokkal bővült a még könnyebb használat érdekében.

A SUSE Linux Enterprise Micro 5.2 már elérhető. További információ itt érhető el.

 

Share
(Visited 5 times, 1 visits today)
Avatar photo
1,425 views