February 24, 2014

Firma SUSE rozpoczęła fazę testów wersji beta systemu operacyjnego SUSE Linux Enterprise 12. Obecni użytkownicy oprogramowania SUSE Linux Enterprise mają dzięki temu możliwość wcześniejszego zapoznania się z najnowszą wersją linuksowej platformy do obsługi przetwarzania danych w środowiskach fizycznych, wirtualnych i cloud, którą wyróżnia nieosiągalna w innych systemach interoperacyjność.

SUSE Linux Enterprise 12 jest nazwą dla całej linii produktów. W jej skład wejdą m.in. SUSE Linux Enterprise Server 12, SUSE Linux Enterprise High Availability Extension 12 oraz SUSE Linux Enterprise Desktop 12. Finalne wersje produktów pojawią się na rynku jeszcze w tym roku.

Najnowszy SUSE Linux Enterprise został oparty na jądrze systemu Linux o numerze 3.12. W wersji serwerowej (SUSE Linux Enterprise Server 12) pojawiają się funkcje i rozszerzenia zapewniające nieprzerwaną pracę systemów, lokalne zarządzenie systemami, możliwości współpracy z innymi platformami oraz w chmurze. Przykładowo, serwer SUSE zostanie wyposażony w narzędzia do tworzenia kopii migawkowych (snapshot) oraz przywracania systemów (rollback) – i to całych systemów, łącznie z jądrem Linuksa, dzięki czemu znacznie skróci się czas ewentualnych przestojów pracy.

„SUSE Linux Enterprise 12 został zaprojektowany tak, by zapewnić naszym klientom większą wydajność pracy i rozbudowane możliwości obliczeniowe” – powiedział George Shi, kierownik marketingu produktów SUSE. – „Z niecierpliwości czekamy na informacje zwrotne od klientów biorących udział w testach wersji beta.”

Firmy i instytucje zainteresowane dołączeniem do testów wersji beta zapraszamy do kontaktu z SUSE i wysłanie zgłoszenia na adres beta-programs@lists.suse.com. Więcej informacji na temat SUSE Linux Enterprise można znaleźć pod adresem www.suse.com/solutions/platform.html.

Informacje o firmie SUSE

SUSE, pionier oprogramowania open source, jest dostawcą niezawodnych, odznaczających się najwyższą zgodnością interoperacyjną rozwiązań związanych z systemem Linux infrastrukturą typu cloud, które zapewniają przedsiębiorstwom większą kontrolę i elastyczność. Ponad 20 lat doświadczeń inżynierskich, doskonały serwis i niezrównany ekosystem partnerów zapewniają najwyższą jakość produktów i pomocy technicznej, które pozwalają klientom zapanować nad złożonością systemów, obniżać koszty i zapewnić niezawodność działania newralgicznych usług. Trwałe relacje pozwalają nam dopasować się do potrzeb klientów i dostarczać im nowatorskie rozwiązania potrzebne do odnoszenia sukcesów -dziś i w przyszłości. Więcej informacji można znaleźć pod adresem www.suse.com