SUSE en Insight tekenen distributieovereenkomst voor Nederland en België

October 8, 2019


Alphen a/d Rijn

SUSE, pionier in enterprise opensource software kondigt vandaag aan een distributieovereenkomst met Insight getekend te hebben. Insight, wereldwijd de grootste onafhankelijke IT-reseller en de Nederlandse marktleider in softwarelicentiebeheer, wordt fulfilment agent voor Cloud Service Providers (CSP’s) in België en Nederland. Met behulp van de channel- en klantcontacten en de expertise van Insight kan SUSE haar footprint in dit segment verder uitbreiden.

 

SUSE Cloud Service Provider Programma

Het SUSE Cloud Service Providers Programma geeft Cloud Service Providers de mogelijkheid hun klanten toegang te geven tot het uitgebreide portfolio van SUSE producten—inclusief SUSE Linux Enterprise Server, SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applicaties en SUSE Linux Enterprise High Availability Extension—on demand of in een managed hosting omgeving. CSP-partners kunnen hun klanten het maandelijkse gebruik van de verschillende SUSE-subcripties achteraf doorberekenen. Binnen dit programma kan Insight een groot deel van SUSE’s solution portfolio aan de kleinere CSP’s gaan aanbieden: SUSE Linux Enterprise Server for SAP, SUSE Containers as a Service Platform, SUSE Cloud Application Platform, SUSE Enterprise Storage en SUSE Manager.

 

Marijn de Vos, Directeur Regio EMEA Noord: “Insight gaat voor ons de markt ‘ontginnen’. Zij verzorgen een stuk aggregatie van de markt door SUSE-oplossingen aan kleinere CSP’s te leveren. Soms lijkt het erop dat SUSE alleen geschikt is voor grote partijen met grote IT-omgevingen. De markt is inmiddels echter zo veranderd dat we zien dat bijvoorbeeld beginnende hosting partners vanuit de cloud een product als SUSE Linux Enterprise Server for SAP gaan aanbieden.”

 

Maarten Hensen, Sales Manager Cloud Channel Nederland bij Insight: “Deze kleinere CSP’s profiteren van het feit dat zij – net als bij Microsoft, Veeam of Citrix - per maand en per gebruik kunnen afrekenen, volgens het zogenaamde pay-per-use-principe.” Marco Manganiello, Sales Manager Cloud Channel BeLux voegt daaraan toe: “Met onze hulp kunnen zij ook succesvol zijn op het gebied van Linux en tier 2 storage. Wij zijn hardwareonafhankelijk, dus kunnen onze hosting partners zelf bepalen welke commodity hardware voor hun opslag wordt ingezet en zo hun winstmarge optimaliseren.”

 

 

Over SUSE

SUSE® is pionier in opensource-software en levert betrouwbare, software-defined infrastructuuroplossingen en oplossingen voor het leveren van applicaties, die organisaties meer controle en flexibiliteit geven. Meer dan 25 jaar succes in engineering , services en een uitgebreid partnerecosysteem vormen de basis van de producten en support die onze klanten helpen bij het beheren van complexiteit, bij het verminderen van kosten en bij het betrouwbaar leveren van bedrijfskritische diensten. Onze samenwerkingsverbanden geven ons de mogelijkheid innovaties aan te passen en te leveren, zodat onze klanten successen kunnen boeken, nu en in de toekomst. Meer informatie: http://www.suse.com .

 

Over Insight

Vandaag draait alles om technologie. Insight Enterprises Inc. geeft bedrijven van elke omvang de kracht om met Insight Intelligent Technology Solution en diensten de waarde van IT te maximaliseren. Wij zijn een wereldwijde provider van digitale innovatie, transformatie van cloud- en datacenters, een Connected Workforce en optimalisatie van de supplychain. Als Fortune 500-bedrijf helpen we klanten om hun IT vandaag succesvol in handen te nemen zodat ze volledig klaar zijn voor de toekomst. Onze meer dan 6.600 medewerkers helpen klanten om te innoveren en om hun activiteiten te optimaliseren zodat ze slimmer kunnen zakendoen. Van IT-strategie en -ontwerp tot implementatie en beheer daarvan. Ontdek meer op nl.insight.com en be.insight.com.