SUSE Manager mindenhol... | SUSE Communities

SUSE Manager mindenhol…

Share
Share

Aki IT-üzemeltetéssel foglalkozik, annak nem nagy újdonság, hogy az informatikai környezetek működtetése rendkívül idő- és költségigényes feladat. Megjelennek ugyan új technológiák, amelyek új lehetőségeket teremtenek, de ezek is tovább bonyolítják a monitorozást és felügyeletet. Szerencsére azért van, ami segít egyszerűbbé tenni a bonyolult folyamatokat. Linux környezetekhez például ott van a SUSE Manager.

SM

Ezzel az eszközzel egyetlen, központosított megoldásból, egyszerre tudjuk átfogóan felügyelni a SUSE Linux Enterprise és Red Hat Enterprise Linux szervereket. A megoldás automatizálja a Linux szerverek kezelését, így gyorsan és pontosan oszthatjuk ki vagy ellenőrizhetjük a szervereket a fizikai, virtuális és felhőkörnyezetekben is. Ráadásul az egyes szerverek műszaki állapotát is monitorozhatjuk vele, így még azelőtt azonosíthatók a teljesítménybeli problémák, mielőtt az üzletmenetet is komolyabban megzavarnák. Összességében csökkenthetjük vele a működtetési költségeket, és közben egyszerűbben teljesíthetjük a compliance követelményeket, növelhetjük a biztonságot és javíthatjuk szolgáltatásaink minőségét.

Röviden a következő feladatokhoz ideális a SUSE Manager:
– linux kiszolgálók egypontos felügyelete
– frissítések automatikus telepítése, az esetleges hibás csomagok egyszerű visszavonása
– automatikus szerver telepítés
– kiszolgálók monitorozása
– hardver- és szoftverleltár
– szerep alapú felügyelet

A SUSE Manager 2.1 most elérhetővé vált az IBM z Systems mainframe-ekhez is, így a segítségével minden SUSE Linux Enterprise és Red Hat Enterprise Linux szervert egyszerre felügyelhetünk az adott környezetben.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,221 views