SUSE Linux konténerek Windows Serveren | SUSE Communities

SUSE Linux konténerek Windows Serveren

Share
Share

A napokban rendezték meg a DockerCon 2017 konferenciát Texasban, ahol a Docker technológia köré épülő ökoszisztéma és közösség legfontosabb újításait mutatták be. Az eseményen többek között a Microsoft is tett egy fontos és számunkra örömteli bejelentést. A Hyper-V elkülönítési technológiának köszönhetően ugyanis mostantól natívan is futtathatók Windows Server rendszereken a Linux konténerek, köztük a SUSE megoldása is. Számos területen szorosan együttműködünk a Microsofttal annak érdekében, hogy közös ügyfeleink a legtöbbet hozhassák ki infrastruktúrájukból, ez alól nem kivétel ez az újítás sem.

A Microsoft először azért fejlesztette ki a Hyper-V Containers-t, mert egyes ügyfeleik hardveralapú elkülönítést kívántak megvalósítani több-bérlős szolgáltatásoknál, illetve más kernelt akartak használni, mint ami a konténer gazdagépén működik. Ezt a Hyper-V elkülönítési technológiát terjesztették ki most, aminek eredményeként bármilyen konténer lemezkép futtatható a Windows Server rendszert használó környezetekben, platformtól függetlenül. A fejlesztés nagyobb biztonságot garantál, több lehetőséget kínál a szolgáltatások felügyeletében, és a teljesítmény javításához is hozzájárul.
További információt a Microsoft bejelentésében talál. Ha pedig a SUSE Container-as-a-Service platformjáról szeretne többet megtudni, tekintse meg webes előadásunkat!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,290 views