SDI: út a jövőbe | SUSE Communities

SDI: út a jövőbe

Share
Share

Tízből tíz orvos a szoftveresen vezérelt infrastruktúrát ajánlja a fejfájások elkerülésére, különösen akkor, amikor új technológiák bevezetéséről van szó. Ezek a megoldások többek között az SAP S/4 HANA felhasználói számára is megkönnyítik a migrációt.

Mindenki a felhőbe tör

A legutóbbi ASUG (America’s Users’ Group of SAP)-felmérés szerint az SAP S/4 HANA-ra való átállás gyakorlatilag elengedhetetlen az SAP-felhasználók számára. A digitális átállásról szóló IT-stratégiák (38 százalékban), valamint az új SAP-előírásoknak való megfelelések (21 százalékban) is erre ösztönzik a vállalatokat. További érv a szervezetek számára az új megoldás mellett, hogy gyorsabb adatelemzést és jelentéseket kínál, valamint rövidebb idő alatt nyújt hozzáférést a tranzakciós adatokhoz, és az adatbázisok licencdíjainak csökkentéséhez is hozzájárul.

Az S/4 HANA bevezetése tehát fontos teendő lesz számos vállalatnál az elkövetkező években. Az azonban komoly előkészületeket és szakmai hozzáértést igényel, hogy zökkenőmentesen és minél kevesebb kieséssel tudják levezényelni a migrációt. A felmérés résztvevőinek több mint fele aggódik a projekttel kapcsolatos költségek és priorizálási problémák miatt, 42 százalékuk pedig attól tart, hogy túlságosan bonyolult lesz a bevezetés, és túl hosszú kieséssel kell számolniuk a folyamat során. 40 százalékuk pedig úgy véli, az informatikai személyzet nem rendelkezik megfelelő szaktudással a feladat elvégzéséhez.

SDI, a megmentő

A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt infrastruktúra (SDI) megfelelő alapot biztosít az átálláshoz. Az ilyen jellegű környezet a hagyományos infrastruktúrákhoz viszonyítva hatékonyabban képes támogatni a szoftveres innovációkat, továbbá az automatizáció révén eredményesebb és agilisebb működést kínál alacsonyabb költségek mellett.

Ez azonban további módosításokat kíván a vállalatok informatikai rendszereiben, ezért a szervezeteknek érdemes olyan szállítót választaniuk az SDI környezet kiépítéséhez, amely hatékonyan segíti őket mind az adatközpont modernizálásában, mind az új SAP-megoldások bevezetésében. A tanács triviálisnak tűnhet, az SAP-rendszerek működését azonban nagy mértékben támogatják a nyílt forráskódú szoftverek, ezért a stabil SDI alap nélkülözhetetlen a biztos működéshez.

Célszerű olyan partner mellett dönteni, amelynek már korábban is volt tapasztalata SAP-rendszerek működtetésével és támogatásával, illetve ugyanazokat a technológiákat részesíti előnyben, mint az SAP, beleértve az OpenStack IaaS, Cloud Foundry PaaS, Kubernetes konténermenedzsment, illetve Ceph tárolási megoldásokat, mivel így maximálisan kihasználhatják az új funkciókat. Emellett csökkenti a kiesések számát a bevezetés és a működtetés közben, ha a kiválasztott SDI-megoldások képesek nagy rendelkezésre állást biztosítani, illetve leállás nélkül telepítik az operációs rendszer frissítéseit.

Túl soknak és bonyolultnak hangzik ennyi kitétel? Még szerencse, hogy a SUSE szoftveresen vezérelt megoldásai minden szükséges funkciót magukban foglalnak, és az SAP-megoldások futtatásához is van egy remek, kifejezetten erre a célra optimalizált operációs rendszerünk. 🙂

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
1,884 views