Mennyit hoz a konyhára a SUSE OpenStack Cloud? | SUSE Communities

Mennyit hoz a konyhára a SUSE OpenStack Cloud?

Share
Share

A SUSE OpenStack Cloud előnyeiről már beszéltünk korábban, most pedig konkrét számokkal is alátámasztjuk, a Forrester ugyanis nemrég kutatást végzett a témában a SUSE megbízásából. Az eredmények önmagukért beszélnek: villámgyors megtérülés, illetve alacsonyabb infrastuktúra- és munkaerő-költségek.

A kutatás főbb megállapításai a következők:

  • Átlagosan 20 százalékkal csökkentek a hardveres infrastruktúrára fordított költségek. A SUSE OpenStack Cloud támogatja a legszélesebb körben elterjedt hardvereket, ezért lehetővé tette a megkérdezettek számára, hogy az aktuálisan legkedvezőbb konstrukcióban elérhető szervereket és tárolókat használhassák. Az egyes összetevők ráadásul egyszerűen kicserélhetők egy esetleges hiba esetén.

  • Csökkent az informatikai szakemberekre fordított összeg és a fejlesztés időtartama. Egyes szervezetek már korábban is megpróbáltak OpenStack környezetet kialakítani a SUSE támogatása nélkül, ám önmagában túlságosan bonyolultnak találták az OpenStack megoldást. Új szakemberekre volt szükség a telepítéshez, a konfiguráláshoz és az olyan rendszeres felügyeleti feladatokhoz, mint például az évente több alkalommal megjelenő új kiadású kódok alkalmazása. A SUSE OpenStack Cloud funkcióinak köszönhetően azonban a környezet menedzseléséhez szükséges szakemberigény jelentősen csökkenthető. A Forrester becslései szerint a szervezetek hároméves időszak alatt akár félmillió dollárt is spórolhatnak a munkaerőhöz, valamint a szakemberek időráfordításához kapcsolódó költségeken.

  • Megtérülés max. 6 hónap alatt, 380 százalékos ROI értékkel. A Forrester interjúi alapján a kutatásban részt vevő szervezetek hároméves időtartam alatt közel 2 millió dolláros haszonnal számolhattak jelenértéken, míg a költségek 414.216 jelenértéke dollárra rúgott, így összesen 1,6 milliós nettó jelenértéket könyvelhettek el 380 százalékos megtérüléssel. Ráadásul a megtérülés már kevesebb mint 6 hónap alatt jelentkezett.

A teljes tanulmány itt tekinthető meg.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No comments yet

Avatar photo
2,942 views