Íme, az új SLES! | SUSE Communities

Íme, az új SLES!

Share
Share

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a SUSE Linux Enterprise Server legfrissebb kiadásáról, amely napjaink egyik legbiztonságosabb platformjaként választ kínál az IT-modernizációs kihívásokra, és támogatja az üzleti szempontból kritikus fontosságú szolgáltatások futtatását.

A gyorsan változó üzleti életben a vállalatoknak nagy szükségük van egy szilárd alapra, amely jó támogatást nyújt a gyors reagálásban és alkalmazkodásban. Ezért a SUSE folyamatosan továbbfejleszti a zászlóshajójának számító SUSE Linux Enterprise (SLE) platformot és a SUSE Linux Enterprise Server (SLES) operációs rendszert, valamint a kapcsolódó termékeket, hogy mindig megfelelő segítséget nyújthasson a cégeknek az aktuális változások követésében és a kihívások kezelésében. Ennek megfelelően a SLES legújabb kiadását, a SLES 15 SP5-öt arra optimalizálták, hogy számos különféle környezetben képes legyen hosztolni a szolgáltatásokat a szervezetek igényeinek megfelelően. A fejlesztés során a biztonságra is kiemelt figyelmet fordítottak, ezért az új SUSE megoldások nélkülözhetetlen összetevői a biztonságos és megbízható infrastruktúrának.

A SUSECON-on nemrég bemutatott szoftvercsomag fő előnyei közé tartozik, hogy támogatja a szervezet adatainak védelmét. Segítségével a cégek olyan biztonságos és az előírásoknak megfelelő infrastruktúrát építhetnek ki, amely védelmet nyújt az összes kritikus fontosságú szolgáltatás és adat számára. A megújult csomag a szoftveres ellátási lánc biztonságának fenntartását és a kibertámadások megelőzését is elősegíti. A megoldás a Confidential Computing megközelítés támogatásával védi a virtuális gépeket és a rajtuk használt adatokat. A SLE 15 SP5 biztonságos és megbízható platformot kínál az adatközponti, felhő- és edge-architektúrákban egyaránt, és lehetővé teszi a biztonságos felhőnatív alkalmazások fejlesztését. A végtelenségig méretezhető SLE megoldásoknak köszönhetően a vállalatok bárhol kihasználhatják a skálázhatóság előnyeit a virtualizáción és a konténerizáción keresztül, és ehhez a SUSE egyszerűen használatba vehető, biztonságos konténeres lemezképeket is a rendelkezésükre bocsát.

 

 

Az x86-64, AArch64, ppc64le és S390x hardverarchitektúrákon elérhető SLE 15 SP5 platformot arra tervezték, hogy segítsen a cégeknek az innováció felgyorsításában, az üzleti teljesítmény fokozásában, illetve a hatékonyság javításában. Többek között olyan driverfrissítéseket is magában foglal, amelyek új hardveres funkciókat tesznek elérhetővé, például a Confidential Computing megközelítés támogatásához. Természetesen létezik belőle kifejezetten SAP-alkalmazásokhoz optimalizált változat is, amely továbbfejlesztett rendelkezésre állást kínál az SAP-megoldások számára, illetve új eszközökkel és automatizálással gyorsítja fel a telepítést.

Fontos elem a csomagban a Live Patching technológia, amely lehetővé teszi a frissítések telepítését leállás és újraindítás nélkül, ezáltal javítja az üzletmenet folytonosságát és csökkenti a költségeket és az állásidőt. Megtalálható az újdonságok között továbbá a SLE Base Container Images gyűjtemény, amely szabadon elérhető lemezképeket és sablonokat tartalmaz az operációsrendszer- és nyelvalapú konténerek létrehozásához.

A SUSE-nál a speciális igényekre és különleges felhasználási területekre is gondoltak. A SLE High Performance Computing 15 SP5 egy nagy teljesítményű, nagymértékben skálázható operációs rendszer, amelyet arra terveztek, hogy kihasználja a párhuzamos számítások erejét a modellezési, szimulációs és fejlett analitikai feladatokhoz. Az IoT-eszközöknél, illetve autóipari alkalmazásnál kiemelten hasznos SLE Real Time 15 SP5 rendszert pedig úgy alakították ki, hogy támogassa a gyors működést és javítsa az időérzékeny, kritikus fontosságú alkalmazások megbízhatóságát.

Ha további részletekre kíváncsi, akkor tekintse meg a release notes dokumentumot vagy a SUSECON-on elhangzott előadást a témában!

 

 

Share
Avatar photo
72 views