Från atomer till galaxer med OpenStack | SUSE Communities

Från atomer till galaxer med OpenStack

Share
Share

By Carl Linden

För företag som använder Linux i datacenter, tittar på Docker-tekniken och på Ceph där man bygger enormt kraftfulla lagringslösningar med olika system är OpenStack säkert inget märkligt.  Men få vet att det började med en utmaning för NASA som hade ett antal olika system som man försökte integrera och standardisera. Ur Project Nebula på Ames Research Center föddes konceptet och de tekniska lösningar som idag utvecklas inom OpenStack Foundation.

CrlZChLWgAAibKQ

Men resan hit har inte varit helt problemfri. Parallellt med OpenStack har företag som Amazon och Microsoft utvecklat sina egna proprietära lösningar som de själva har investerat mycket pengar och tid i. För många kunder har det varit enklast att välja dessa molntjänster istället för att hitta den kompetensen som krävs för att bygga egna lösningar baserat på OpenStack.

 

Men samtidigt har OpenStack visat sig ha ett försprång genom att det är många företag och utvecklare som delar med sig av den nya teknik och de lösningar man bygger. Därför fokuserar arbetet sedan något år även på hur man integrerar OpenStack-baserade funktioner och lösningar med de vanligaste proprietära lösningarna som AWS.

 

OpenStack Days Nordic den 22 september kommer vi bland annat få höra hur CERN, mest kända för världens största partikelaccelerator, använder OpenStack för att kunna hantera de fullständigt gigantiska datamängder som genereras och analyseras inom deras projekt. Vi ses där!

Share
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

No comments yet