Fizetni Linux megoldásokért? Megmutatjuk, hogy miért érdemes! - 1. rész - SUSE Linux Enterprise Server 11 | SUSE Communities

Fizetni Linux megoldásokért? Megmutatjuk, hogy miért érdemes! – 1. rész – SUSE Linux Enterprise Server 11

Share
Share

A SUSE Linux Enterprise Server 11 (SLES11) egy rendkívül megbízható, kiválóan együttműködő és egyszerűen felügyelhető nyílt forrás kódú alapokra épülő kiszolgálórendszer, amely mind teljesítmény, mind pedig költség szempontjából optimális választás a kulcsfontosságú, fizikai és virtuális környezetben futó szolgáltatások számára.

A SLES11 legfontosabb szolgáltatásai

Beépített rendszerfelügyelet: A SUSE Linux Enterprise Server része a ZYpp csomagkezelő alrendszer. Az egyedülálló telepítési, konfigurációs és adminisztrációs eszközök (a YaST® és az AutoYaST) segítségével gyorsan telepíthetőek és konfigurálhatóak a szolgáltatások, alkalmazhatóak a hibajavítások és frissíthetőek a rendszerek.

Megbízhatóság, rendelkezésre állás, szervizelhetőség: A SUSE Linux Enterprise Server támogatja a lapozófájlok NFS protokollon keresztüli távoli tárolását, így a helyi kiszolgáló által igényelt hely biztosítható távoli tárhelyen. A csomag számos kernelszintű funkciót is tartalmaz: a jobb ütemezési és energiaellátási képességek segítségével a lehető legjobb teljesítményt hozhatja ki rendszeréből.

Többplatformos virtualizáció: A SUSE Linux Enterprise Server tartalmazza a Xen* hypervisor megoldást, amelyben grafikus és parancssori eszközök segítik a Linux és Windows virtuális számítógépek kezelését.

Együttműködés: A SUSE Linux Enterprise Server rendszert úgy fejlesztették, hogy együttműködjön a Windows és más rendszerekkel, így ideális választás a heterogén környezetekhez.

„Zöld” informatika: A SUSE Linux Enterprise Server innovatív energiatakarékossági funkciókkal van ellátva, például a kisebb energiafelhasználású üresjárattal (Tickless idle) nő az energiafelhasználásra vetített teljesítmény, valamint javított, finomabb, fájlalapú energiafelhasználási profilok segítik a takarékos működést.

Átfogó biztonság: A SUSE Linux Enterprise Server kiegészítése az AppArmor® alkalmazásbiztonsági keretrendszer és emellett még olyan alapvető biztonsági funkciókat tartalmaz, mint a tűzfal, a VPN és a behatolás-észlelés, és támogatja a Trusted Platform Module (TPM) szabványt is.

Fejlett hálózatkezelés: A SUSE Linux Enterprise Server támogatja az IPv6 protokollt, tartalmazza az Open Fabrics Enterprise Distribution (OFED) rendszert és támogatja a Fibre Channel over Ethernet (FCoE) és Data Center Bridging (DCB) protokollokat, így a SAN és a LAN forgalom ugyanazon a kapcsolaton keresztül működhet.

Nagy teljesítményű számítástechnika: A fejlett memóriakezelés, a többcsatornás I/O képességek, a nagy sebességű kapcsolódás és a többszálú fájlrendszerek támogatása miatt a SUSE Linux Enterprise Server ma a legjobb választás a nagy teljesítményű számítástechnikai megoldásokhoz.

Egyszerűsített előfizetési rendszer: Az előfizetések és a támogatási jogosultságok kezelése egyszerűbbé vált a Novell Customer Center és a Subscription Management Tool segítségével.

Támogatás megkönnyítése: A Novell Support Link és a Novell Support Advisor olyan diagnosztikai és jelentéskészítő eszközöket biztosít a SUSE Linux Enterprise Server felhasználói számára, amelyekkel meggyorsítható a problémák megoldása.
Teljes fejlesztői környezet: A SUSE Linux Enterprise Software Development Kit (SDK) minden nyílt forráskódú fordítót, könyvtárt, hibakeresőt, szimulációs eszközt és szerkesztőt tartalmaz, amelyek az alkalmazások elkészítéséhez vagy a SUSE Linux Enterprise Server rendszerre való átviteléhez szükségesek.

Share
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

No comments yet

1,490 views